‘Airbnb voor boten’ wint aan populariteit tijdens lockdown

Wie na de pandemie liever een superjacht of een zeilboot huurt in plaats van een Airbnb-kamer in een volgepakte stad, kan dat nu gewoon – voor een redelijk prijs. Via het Britse bedrijf Borrow A Boat hebben toeristen de keuze uit meer dan 35.000 vaartuigen. 

Borrow A Boat, ook wel gekend als de ‘Airbnb voor boten’, heeft een stijging gemeld van maar liefst 600 procent in het aantal aanvragen voor het huren van een schuit, zowel voor reizen binnen het Verenigd Koninkrijk als voor buitenlandse tripjes. 

Het bedrijf werd in 2017 opgericht en stelt meer dan 35.000 schepen ter beschikking in meer dan 65 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en landen aan de Middellandse Zee, in Zuidoost-Azië en de Caraïben.

Of u nu op zoek bent naar een zeiljacht, catamaran, motorjacht, luxejacht of zelfs een superjacht, het bedrijf wil varen naar eigen zeggen toegankelijker en betaalbaarder maken voor iedereen. Bovendien kunnen boten gehuurd worden met of zonder schipper, afhankelijk van de ervaring van de zeiler.

Een schip huren hoeft volgens Borrow A Boat niet altijd duur te zijn. Zo begint de huurprijs van een zeiljacht al vanaf 47 euro per dag en iets meer dan 1.000 euro per week. Voor luxeschepen en superjachten, u raadt het, moet u dieper in de buidel tasten: bijna 12.000 euro per week. 

Griekenland, Kroatië en Spanje

Sinds premier Boris Johnson eind februari zijn stappenplan voorstelde om uit de lockdown te geraken, ontving Borrow A Boat 600 procent meer aanvragen. Matt Ovenden, CEO en oprichter van Borrow A Boat, zei aan de Daily Star: ‘Hiervan was 30 procent geïnteresseerd in zeilreizen in het Verenigd Koninkrijk en de andere 70 procent voor zeilreizen in het buitenland.’

‘Nu zelfvoorzienende vakanties in het Verenigd Koninkrijk met je eigen huishouden vanaf 12 april zijn toegestaan, kunnen mensen profiteren van alle verschillende waterwegen die Groot-Brittannië te bieden heeft, of het nu gaat om meren, rivieren, kanalen, stuwmeren of de zee.’

‘We hebben ook een opmerkelijke piek gezien in het aantal aanvragen voor zeilvakanties in het Middellandse Zeegebied vanaf 17 mei, met Griekenland, Kroatië en Spanje als populairste bestemmingen.’

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20