Airbnb verhoogt prijs per aandeel met een kwart

Airbnb trekt donderdag naar Wall Street. Het verhuurplatform doet dat tegen 56 tot 60 dollar per aandeel, zegt The Wall Street Journal. De vraag is zo hoog dat het bedrijf de prijs met een kwart optrekt.

Oorspronkelijk wou Airbnb 44 tot 50 dollar vragen, maar die prijs wordt nu dus verhoogd. Aan de bovenkant van de huidige prijsvork zou de groep 42 miljard dollar (35 miljard euro) waard zijn.

De beursgang van Airbnb is met veel horten en stoten op gang gekomen. Het bedrijf hint al jaren op een mogelijke beursgang, maar die kwam er maar niet van. Uiteindelijk was die gepland voor maart dit jaar, tot de coronapandemie uitbrak en de beurzen implodeerden. Dat vond CEO Brian Chesky geen goed moment om naar de beurs te trekken en hij blies alles af.

Records

Op dit moment boeken de beurzen, en vooral technologie-aandelen, echter het ene record na het andere en daar kan Airbnb van profiteren. En ondanks het feit dat de verhuurder serieuze verliezen lijdt door het gebrek aan toerisme lijken beleggers toch enthousiast. Getuige de hogere intekenprijs.

Airbnb brengt geen nieuwe aandelen uit, maar laat gewoon bestaande aandeelhouders een deel van hun inzet naar de beurs brengen. Daar zit ook een Belgisch luikje aan: de investeringsmaatschappij Sofina heeft enkele fondsen van de durfkapitalist Sequoia in zijn portefeuille en Sequoia heeft 18 procent van Airbnb in handen. Daardoor kan Sofina een mooie meerwaarde realiseren. Weliswaar op papier, zolang het zijn aandelen in de Sequoia-fondsen niet verkoopt.

En ook de maaltijdleverancier Doordash gaat deze week naar de beurs van New York. Volgens de jongste berichten zal dat aan een waardering van 36 miljard dollar zijn, het dubbele van zijn huidige waardering.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20