Ageas haalt 500 miljoen euro op via uitgifte obligaties

Ageas, de groep boven de Belgische verzekeraar AG Insurance, heeft 500 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van obligaties aan grote beleggers.

Er kon worden ingetekend op het schuldpapier in schijven van 100.000 euro. De looptijd van de obligaties bedraagt 31 jaar. Ageas kan het schuldpapier wel vanaf 2031 terugkopen. De beleggers kunnen tot dan rekenen op een jaarlijkse vaste coupon van 1,875 procent. Daarna wordt er overgeschakeld naar een variabele rente.

De groep gaat het kapitaal gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, om de kapitaalstructuur te optimaliseren en de solvabiliteit van de groep en haar operationele dochterondernemingen te versterken.

De groep heeft vorig jaar tot tweemaal toe vers geld bijgetankt door obligaties uit te geven. De verzekeraar heeft tijdens die operaties 500 en 750 miljoen euro opgehaald.

Afgelopen vrijdag liet Ageas nog weten dat het tijdens de eerste negen maanden van het jaar 993,7 miljoen euro nettowinst heeft geboekt. Dat was iets minder dan wat de analisten voor ogen hadden. Tijdens de bekendmaking van die resultaten bevestigde de groep dat het de winstverwachtingen voor volgend jaar handhaaft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20