Afroepen ’tweede golf’: een bredere uitleg dringt zich op

Het aantal besmettingen daalt opnieuw, nu naar 473 gemiddeld. Daarmee lijkt die ‘tweede golf’, die de experten-virologen in koor declareerden, fors af te zwakken.


De prangende vragen blijven daarbij toch:

  • Het aantal ziekenhuisopnames schoot nooit mee op dezelfde manier als het aantal besmettingen, en daalt nu naar nog maar gemiddeld 25 patiënten per dag. Er werden dus veel minder mensen ernstig ziek.
bron: Sciensano
  • Het medisch apparaat dreigde op geen enkel moment overbelast te worden: waren draconische maatregelen als avondklokken en massaal mondmaskers verplichten dan wel nodig? Waarom dan precies zo fors ingrijpen?
  • Zelfs de meest harde parameter van een medische crisis, het aantal doden, veerde nauwelijks op, en zit opnieuw aan 7 doden gemiddeld. Had het dan niet meer te maken met een hittegolf dan een pandemie? En over welke absolute aantallen spreken we dan, op een bevolking van 11 miljoen mensen?
  • Wat is tenslotte de economische schade die dit alles, het afroepen van een ‘tweede golf’, allemaal heeft veroorzaakt? En roepen we dan straks een ‘derde’ en ‘vierde’ golf in, als telkens daarna moet blijken dat het om minder dan 10 doden per dag gaat?
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20