Adecco: “Tekort aan arbeidskrachten zal toenemen in 2022”

Volgens hr-dienstverlener Adecco woedt de war for talent heviger dan ooit en zullen Belgische bedrijven volgend jaar grotere moeite hebben om geschikt personeel te vinden.

De coronacrisis heeft het aantal openstaande vacatures in België naar historische hoogtes gestuwd terwijl er de voorbije 13 jaar nooit minder Belgen zonder job zaten, zegt Adecco. “Dat conflict tussen vraag en aanbod zorgt ervoor dat onze bedrijven met de handen in het haar zitten om de juiste talenten aan te trekken.”

Volgens Adecco zal het arbeidstekort in 2022 alleen maar verder toenemen. “Het personeelsprobleem is er eentje voor alle sectoren en treft zowel grote als kleine ondernemingen.”

Outsourcing

Om daarop in te spelen, breidt Adecco zijn activiteiten in outsourcing uit. “Bedrijven willen zich kunnen focussen op hun kernactiviteit”, zegt Jan Dekeyser, de topman van Adecco België.

“Dat ze zich niet langer moeten bezig houden met bijvoorbeeld dossierbeheer of het uitbaten van een callcenter – en daar dus ook de juiste mensen voor vinden – is voor bedrijven een belangrijke reden geworden om sneller beroep te doen op externe ondersteuning.”

De hr-dienstverlener werft zelf tussen nu en begin 2022 zo’n 240 nieuwe mensen aan om zijn eigen team van hr-experten uit te breiden en zijn vijver met talenten te vergroten om kmo’s sneller de juiste profielen aan te reiken. “Het doel is om de reserve van uitzendkrachten aan te vullen en kleine en grote bedrijven via outsourcing te helpen met activiteiten die buiten hun comfortzone liggen.”

(kg)

Meer