Adecco neemt Franse Akka Technologies over

Het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco heeft zijn inkomsten in het tweede kwartaal fors zien stijgen en verbeterde ook zijn winstgevendheid, zo liet het bedrijf woensdag bij de voorstelling van de kwartaalcijfers weten. Van een terugkeer naar het niveau van voor de pandemie is er echter nog geen sprake. Wel kondigde Adecco de overname aan van het Franse bedrijf Akka Technologies.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 26 procent tot 5,26 miljard euro, tegen 4,18 miljard een jaar eerder. De organische groei steeg met 29 procent, tegenover een daling met 28 procent een jaar eerder, weet persbureau Belga.

De winst voor de aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en afboekingen (ebitda) bedroeg 237 miljoen euro, tegen 75 miljoen euro in dezelfde periode van 2020. De nettowinst kwam uit op 145 miljoen, tegen 21 miljoen in het tweede kwartaal van 2020.

“Voorzichtig optimistisch”

De inkomsten liggen nog altijd 5 procent onder het niveau van voor de crisis, verklaarde CEO Alain Dehaze in een communiqué. De onderneming heeft niettemin haar marges verbeterd. Dehaze zei daarom “voorzichtig optimistisch” te zijn en er vertrouwen in te hebben dat het herstel in de komende kwartalen zou aanhouden.

Het bedrijf kondigde ook de overname aan van het Franse ingenieursbedrijf Akka Technologies, dat wordt gewaardeerd op 2 miljard euro. Verwacht wordt dat de inkomstensynergieën meer dan 200 miljoen euro zullen bedragen en er zijn ook kostensynergieën ten belope van 65 miljoen euro vastgesteld.

Lees ook: CEO Adecco: “Vaardigheden die je vandaag een job garanderen zijn binnen minder dan 10 jaar nutteloos”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20