Adani Enterprise sleurt Indiase beurs mee in val na rapport van shortsellers 

De Hindenburg Research groep heeft het op de Indiase Adani groep gemunt. Hindenburg beweert dat het bedrijf schuldig is aan stock-manipulatie en boekhoudfraude.

Waarom is dit belangrijk?

Adani Enterprise behoort tot de top tien grootste bedrijven van India. Nu shortseller Hindenburg, een organisatie die speculeert tegen overgewaardeerde bedrijven, een boekje over Adani opendoet, tuimelt het aandeel naar beneden. Ook de Indiase indexen ondervinden stress.

In het nieuws: Adani Groep zakt op de beurs met alle zeven bedrijven. De aandelenprijs zakte met zo’n twintig procent na het Hindenburg rapport, samen goed voor een verlies van maar liefst 20 miljard dollar. Het bedrijf denkt na over juridische stappen.

  • Het nieuws over Adani Enterprise doet de Indiase beurzen beven. Indexen Sensex en Nifty zakten zo’n drie procent, maar lijken nu weer wat te stijgen.
  • Gautam Adani noemt het rapport van Hindenburg “slecht geresearcht” en spreekt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer