Indiase magnaat Adani annuleert aandelenverkoop (FPO) en betaalt beleggers terug

De storm is nog niet gaan liggen in het hoofdkwartier van de Indiase miljardair Gautam Adani, die onder vuur genomen wordt door de gevreesde shortseller Hindenburg. Door de ‘sterk fluctuerende aandelenprijzen’ vond Adani het niet ‘moreel correct’ om verder te gaan met de aandelenverkoop van Adani Enterprises.

Waarom is dit belangrijk?

Nadat short-sell bedrijf Hindenburg research op 24 januari de bedrijvengroep van Gautam Adani "de grootste oplichting in de bedrijfsgeschiedenis" noemde kelderde de beurswaarde. Een van de rijkste Indiërs verloor plots een enorm aandeel van zijn fortuin. Het rapport verscheen op dezelfde dag dat investeerders konden intekenen voor de follow-up public offering (FPO) van Adani Enterprises.

In het nieuws: Om investeerders te beschermen draait Gautam Adani de FPO al na één dag terug. “Het belang van de investeerders staat voorop", meldt NDTV.

  • “De markt was ongezien en onze aandelenprijs schommelde doorheen de dag. Gezien deze buitengewone omstandigheden vond het bestuur dat doorgaan met de uitgave moreel niet juist was.” zei Adani.
  • Dit is een understatement. Doorheen de dag zakte de prijs met bijna twintig procent. Sinds de uitgave van het Hindenburg rapport is de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20