Indiase magnaat Adani annuleert aandelenverkoop (FPO) en betaalt beleggers terug

De storm is nog niet gaan liggen in het hoofdkwartier van de Indiase miljardair Gautam Adani, die onder vuur genomen wordt door de gevreesde shortseller Hindenburg. Door de ‘sterk fluctuerende aandelenprijzen’ vond Adani het niet ‘moreel correct’ om verder te gaan met de aandelenverkoop van Adani Enterprises.

Waarom is dit belangrijk?

Nadat short-sell bedrijf Hindenburg research op 24 januari de bedrijvengroep van Gautam Adani "de grootste oplichting in de bedrijfsgeschiedenis" noemde kelderde de beurswaarde. Een van de rijkste Indiërs verloor plots een enorm aandeel van zijn fortuin. Het rapport verscheen op dezelfde dag dat investeerders konden intekenen voor de follow-up public offering (FPO) van Adani Enterprises.

In het nieuws: Om investeerders te beschermen draait Gautam Adani de FPO al na één dag terug. “Het belang van de investeerders staat voorop", meldt NDTV.

  • “De markt was ongezien en onze aandelenprijs schommelde doorheen de dag. Gezien deze buitengewone omstandigheden vond het bestuur dat doorgaan met de uitgave moreel niet juist was.” zei Adani.
  • Dit is een understatement. Doorheen de dag zakte de prijs met bijna twintig procent. Sinds de uitgave van het Hindenburg rapport is de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.