Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Acht maanden in de ruimte: NASA zoekt kandidaten voor Mars-simulatie

Logo Business AM
Space

22/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Het Amerikaanse ruimte-agentschap NASA heeft een vacature openstaan voor mensen die acht maanden willen doorbrengen op een gesimuleerde ruimtemissie.

Kandidaten brengen die tijd door in Moscou, Rusland. Daar zal een klein team samengezet worden in omstandigheden die doen denken aan leven op het maanoppervlak of aan een Marsmissie.

Psychologische effecten

Het experiment moet NASA tonen wat de psychologische en fysieke effecten van isolatie op mensen zijn. Einddoel is controleren of het ook op psychologisch vlak haalbaar is om project Artemis van de grond te krijgen.

Project Artemis is een van de paradepaardjes van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij wil tegen 2024 opnieuw een man en vrouw op het maanoppervlak zetten. Dat is natuurlijk maar een opwarmertje voor het grote werk. Trump zou graag het eerste land zijn dat een kolonie op Mars neerpoot.

Naast aantonen wat de effecten van isolatie op de mens zijn, zullen de vrijwilligers ook wetenschappelijke experimenten uitvoeren. Dat doen ze aan de hand van VR-applicaties.

‘De resultaten van opdrachten op aarde zoals deze helpen NASA zich voor te bereiden op de echte uitdagingen van ruimtemissies. Ze voorzien belangrijke wetenschappelijke informatie om sommige van deze problemen op te lossen en maatregelen te treffen’, zegt NASA.

Kandidaten

Wie zich wil kandidaat stellen, moet alvast een Amerikaans staatsburger zijn. U moet tussen de 30 en de 55 jaar oud zijn en zowel het Russisch als het Engels machtig zijn. Een militaire training is vereist, tenzij u een doctoraatsprogramma gevolgd heeft. Wie een ander parcours heeft gevolgd, mag zich wel aanmelden, want NASA zegt zelf dat de vereisten ‘voor de juiste mensen flexibel kunnen zijn.’

Het is niet precies duidelijk hoeveel de vrijwilligers betaald zullen worden voor het project van acht maanden. NASA wil enkel kwijt dat er ‘verschillende barema’s zijn afhankelijk van de associatie met NASA en of u op zelfstandige basis werkt of in dienst bent bij het ruimtevaartagentschap.’

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO