Accountantskantoor Vandelanotte zelfzeker in de ‘war for talent’: “Wie ons na drie maanden weer wil verlaten, krijgt 7.500 euro vertrekpremie mee”

Het West-Vlaamse accountantskantoor Vandelanotte heeft een ingenieus systeem van financiële prikkels uitgedokterd om kandidaat-medewerkers aan te trekken en te behouden.

De schaarste aan geschikte werkkrachten dwingt bedrijven om creatief uit te hoek te komen om de aandacht van potentiële kandidaten te krijgen. Het onafhankelijke accountantskantoor Vandelanotte, goed voor 440 medewerkers, pakt uit met een ‘Niet tevreden, geld terug’-actie:

  • Nieuwkomers die na een maand geen klik voelen met Vandelanotte als werkgever, krijgen als afscheidscadeau 2.500 euro mee.
  • Na twee maanden loopt de vertrekpremie op tot 5.000 euro.
  • Wie na drie maanden alsnog besluit om weer andere oorden op te zoeken, krijgt 7.500 euro.

CEO Nikolas Vandelanotte noemt het premiesysteem in een persbericht een “beredeneerde gok”. Het kan misschien sterke profielen die niet meteen een carrière in boekhouding beoogden, toch overhalen om zich kandidaat te stellen en de job even uit te proberen. Maar als nieuwkomers na enkele maanden massaal afhaken, kunnen de vertrekpremies het bedrijf natuurlijk wel duizenden euro’s kosten.

Tevredenheidsgarantie

Nikolas Vandelanotte: “We willen toekomstige medewerkers een signaal geven: als je bij ons komt werken, hebben we alle vertrouwen dat je ook lang aan boord wil blijven. Vergelijk het met een tevredenheidsgarantie op producten. ‘Niet tevreden, geld terug’: dat durf je ook alleen maar beloven als je rotsvast gelooft in de kwaliteit van je producten.”

Er is ook een premie in de omgekeerde richting. Beslist de nieuwe medewerker na de eerste drie maanden om bij Vandelanotte te blijven, dan krijgt zijn of haar team een budget van 2.500 euro voor een teamevent.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20