Abu Dhabi pompt 250 miljoen dollar in tech-startups

De technologiesector in Abu Dhabi krijgt een stevige push vanuit de overheid.

Mubadala, een overheidsfonds uit Abu Dhabi, zal 1 miljoen dirham of 250 miljoen dollar, investeren in de lokale tech startupscène. Daarmee verdubbelt Abu Dhabi haar investeringen in de technologiesector.

Hub 71

Eerder dit jaar lanceerde Abu Dhabi Hub 71, een overheidsinitiatief dat tech-startups moet faciliteren. Bedrijven kunnen bij Hub 71 terecht voor goedkopere locaties in het centrum van de hoofdstad. Daarnaast kunnen bedrijven er extra goedkope gezondheidszorg mee aanbieden aan hun personeel.

Het fonds moet lokale startups stimuleren om zich in de hoofdstad te vestigen. Tegelijk wordt Abu Dhabi zo ook aantrekkelijker voor internationale technologiebedrijven.

Meer techbedrijven

‘Er is een grote hoeveelheid ongebruikt potentieel in de VAE en de omliggende regio’, zegt Ibrahim Ajami, topman bij Mubadala Capital in een persbericht. ‘We zitten nu op het juiste pad om meer lokale innovaties te stimuleren en uitzonderlijke talenten aan te trekken. Dat moet de evolutie van een bloeiende techindustrie in de Emiraten versnellen.’

Mubadala heeft in haar korte geschiedenis al veel vakkennis aan de dag gelegd: ze investeerden mee in Softbanks Vision Fund 1. Die zijn verantwoordelijk voor onder andere Uber, Slack en WeWork.

Het eerste bedrijf in de Emiraten dat via Hub 71 geld krijgt, is Bayzat. Zij doen aan HR-automatisatie. Maar ook de grote jongens spelen mee. Met Hub 71 krijgt Abu Dhabi volgend jaar een eerste WeWork-locatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20