AB InBev laat bij Belgische kmo 500.000 mondmaskers per maand maken voor caféuitbaters en personeel

Biergigant AB InBev gaat in zee met matrassenproducent Somnis Bedding uit Lokeren om eigen mondmaskers te produceren voor de cafés en voor het personeel in de Europese vestigingen.

InBev investeert zelf in de machines, die maandelijks 500.000 chirurgische mondmaskers moeten produceren. Het gaat naar eigen zeggen om ‘een van de eerste productiesites voor hoogwaardige mondmaskers in ons land’. Een eerste grote lading van 300.000 mondmaskers zal de Leuvense biergroep schenken aan zijn caféuitbaters en bierhandelaars. Voor hen is het dragen van een mondmasker verplicht.

Maandelijks zijn er zowat 200.000 mondmaskers nodig voor de eigen personeelsleden in de Europese brouwerijen, kantoren en depots. Het overige deel van de maandelijkse productie zal het bedrijf aan lage prijs aanbieden aan de partners, zoals de cafés.

Belgische kmo-partner

De eerste partij mondmaskers wordt nu gemaakt op een prototype in Duitsland, verduidelijkt de woordvoerster. De machine bij de matrassenproducent Somnis Bedding in Lokeren zal eind juli operationeel zijn.

Bart Grieten, hoofd van de Europese AB InBev-brouwerijen: ‘Als onderdeel van deze veiligheidsmaatregelen hebben we onze medewerkers en partners in onze vestigingen mondmaskers gegeven. Ook onze vertegenwoordigers die sinds een tijdje opnieuw de cafés, supermarkten en andere klanten bezoeken, doen dat uiteraard mét mondmasker. De vraag zal dus ook intern hoog blijven en daarom zijn we blij dat we deze duurzame oplossing met een Belgische partner hebben gevonden.’

Lees ook: Miljoenen chirurgische maskers binnenkort ‘Made in Belgium’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20