AB InBev start rechtszaak tegen ‘misbruik’ merknaam Corona in VS

De Mexicaanse dochter van bierbrouwer AB InBev heeft een rechtszaak opgestart tegen het Amerikaanse bedrijf Constellation Brands. Dat heeft volgens de klacht een akkoord over de merknaam Corona geschonden door de naam te gebruiken voor een ander product dan bier, dat meldt het persbureau Reuters.

Het merk Corona is eigendom van AB InBev. De brouwer verkreeg het toen het het Mexicaanse Grupo Modelo in 2013 volledig overnam. Maar om aan bezwaren van de Amerikaanse mededingingsautoriteit tegemoet te komen, ging AB InBev akkoord om de activiteiten van Grupo Modelo in de Verenigde Staten van de hand te doen, inclusief de rechten op het merk Corona.

AB InBev heeft wel de rechten in handen op Corona en andere merken van Grupo Modelo in Mexico en elders.

Naam gebruikt voor ‘seltzers’

Grupo Modelo diende maandag een klacht in bij de rechtbank in New York. De klacht gaat over het drankje ‘Corona Hard Seltzer’ van Constellation Brands. ‘Hard seltzers’ zijn in de Verenigde Staten erg populaire, laag-alcoholische drankjes. Ze zijn gebaseerd op spuitwater, met alcohol en een smaakje.

De klager is van mening dat volgens de licentieovereenkomst Constellation de merknaam Corona alleen mag gebruiken voor bier. Een poging om de zaak rechtstreeks te regelen met Constellation, mislukte volgens AB InBev.

Concurrent beteugelen

Constellation zegt ‘erg verrast’ te zijn door de klacht. De onderneming zegt dat ze de licentievoorwaarden volledig gevolgd heeft en dat de klacht een poging is om een sterke concurrent te beteugelen.

Lees ook:

Omslagfoto door Jirka Matousek.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20