AB InBev-aandeel profiteert van heropening cafés

De Europese beurzen hebben er een goede dag op zitten. In Brussel was de bierbrouwer AB InBev de absolute primus met een stijging van net geen 8 procent.

Beleggers hebben duidelijk naar de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad en de aankondigingen vooraf geluisterd. Het was al sinds woensdagochtend duidelijk dat de horeca opnieuw de deuren zou mogen openen vanaf maandag en dat is goed nieuws voor AB InBev, die zijn bier dan weer aan de man kan brengen. Het aandeel schoot 7,7 procent hoger.

De rest van de Bel20, die 3,2 procent steeg, deed het ook niet slecht. Opnieuw waren banken de ster van de dag. Ageas, KBC en ING stegen respectievelijk 6,3 procent, 5,9 procent en 5,1 procent. Aan de staart hangen de farmabedrijven UCB en Argenx met een daling van 0,4 en 0,6 procent.

Retail

De winkelketen Colruyt steeg 0,7 procent. Het bedrijf kondigde woensdag aan dat het met een nieuwe formule de concurrentie aangaat met Makro.

In Nederland valt de winkelpandenuitbater Unibail-Rodamco op met een stijging van maar liefst 14,7 procent. Het bedrijf meldde dinsdag in een update al 56 van zijn 90 panden de deuren hebben mogen heropenen en er volgen er nog de komende weken. Het aandeel steeg dinsdag al 11 procent en deed het dus woensdag nog beter.

Nog in Amsterdam deed Ahold Delhaize er 3,3 procent bij. De winkelketen breidt uit in de VS en koopt daarvoor 62 winkels over van haar sectorgenoot Southeastern Grocers. Food Lion, zoals het merk daar heet, heeft meer dan 1.000 winkels in de VS.

Luchtvaart

Ook luchtvaartaandelen zijn in trek nu de aankondigingen over grensheropeningen elkaar opvolgen. Op de beurs van Frankfurt, met een stijging van 3,9 procent de Europese primus, gaat de vliegtuigmotorenbouwer MTU 9 procent hoger, in Londen doet de luchtvaartmaatschappij IAG er 11,4 procent bij.

Rolls-Royce, dat ook voornamelijk vliegtuigmotoren bouwt, gaat 9,2 procent hoger op dezelfde beurs en de luchtvaartmaatschappij Easyjet vliegt 8,2 procent hoger.

De brede index EuroStoxx50 sluit 3,5 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20