Al meer dan 20 spaarboekjes die minstens 1 procent opbrengen

Goed nieuws voor de spaarders: er komt maar geen einde aan de renteverhogingen. Sinds februari telt ons land welgeteld (bancaire) 22 spaarboekjes (voor volwassenen) die minstens 1 procent opbrengen.

Waarom is dit belangrijk?

De strijd om de spaarder is nog niet gestaakt. Verschillende banken hebben de spaarrentes al meermaals opgetrokken of hebben verschillende lucratieve spaarrekeningen gelanceerd. Ze kunnen dat doen omdat ze zelf een hogere vergoeding krijgen - 2 procent om precies te zijn - op het geld dat ze stallen bij de Nationale Bank van België (NBB).

In het nieuws: Verschillende banken hebben op 1 februari nieuwe hoogrentende spaarboekje op ons losgelaten.

  • De grootbank BNP Paribas Fortis heeft de Spaarrekening Plus gelanceerd. Die formule gaat gepaard met een rente van 1,25 procent.
    • Zoals wel vaker het geval is bij dergelijke spaarformules, gelden er enkele beperkingen. Het saldo van de hoogrentende Spaarrekening Plus is beperkt tot 100.000 euro en er kan maximaal 1 rekening geopend worden met dezelfde houder of medehouders. 
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer