Aantal coronabesmettingen vertraagt stevig: kwart meer gevallen voorbije week

Gemiddeld werden er tussen 29 juli en 4 augustus 568 mensen besmet met Covid-19 in België. Dat is een stijging met 25 procent tegenover een week eerder. Vrijdag kwam dat nog op 46 procent.

De cijfers zijn al enkele dagen aan het dalen, dus dat lijkt goed nieuws te zijn. Dinsdag 4 augustus, de laatste dag waarvan er volledige cijfers zijn, werden er wel 763 mensen besmet. Dat is het op een na hoogste cijfer sinds april. Het dagrecord werd een dag eerder, op maandag, gebroken met 767 besmettingen.

Er zit een vertraging van vier dagen op de cijfers, zodat het gezondheidsinstituut Sciensano de cijfers kan verwerken. In totaal zijn er 72.784 Belgen besmet met Covid-19.

Vooral jonge mensen

Er vallen nu gemiddeld 3 coronadoden per dag, een stijging met 22 procent. Het aantal doden is, in tegenstelling tot enkele weken geleden, aan een opmars bezig. En er werden gemiddeld 22 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen, 4 procent minder dan een week eerder.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde enkele dagen geleden al dat in deze tweede golf vooral jongeren besmet worden. 15 procent van de besmette personen is tussen 15 en 24 jaar, laat de organisatie weten. Er woedt nu wereldwijd een debat over de zin of onzin van de heropening van scholen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20