Aantal corona-overlijdens stijgt minder snel

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft dalen. In de week tussen 6 en 12 november kwamen er gemiddeld 5.057 gevallen per dag bij. Dat is 47 procent minder dan de week ervoor. Het aantal sterfgevallen stijgt almaar minder snel.

De coronacijfers gaan de goede kant op. Naast de daling van het aantal besmettingen, zien we ook dat het aantal ziekenhuisopnames daalt. Nu worden er gemiddeld 463 opnames per dag geteld. Dat is 20 procent minder dan vorige week. Gisteren belandden er 294 nieuwe patiënten in het ziekenhuis, 203 mochten naar huis.

Er is ook goed nieuws te melden wanneer we naar het aantal overlijdens kijken. Dat aantal loopt almaar minder snel op. Tussen 6 en 12 november stierven er gemiddeld 197 coronapatiënten als gevolg van het coronavirus. Dat is 7 procent meer dan de week daarvoor, maar dat is wel een vertraging van de groei.

Tussen 6 en 12 november werden er gemiddeld 29.300 tests per dag afgenomen. Een van de vijf geteste personen heeft het coronavirus. Dat is eveneens een daling.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bevestigde dit weekend dat vanaf de week van 23 november een nieuwe teststrategie zal gebruikt worden. Die nieuwe strategie houdt in dat opnieuw meer mensen getest kunnen worden op een besmetting met het coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20