Aantal besmettingen stijgt naar 491 per dag

Het aantal nieuwe besmettingen van het coronavirus in België blijft sterk stijgen. Tussen 24 en 30 juli kwamen er gemiddeld 491 gevallen per dag bij. Dat is 68 procent meer dan een week geleden.

Uit het rapport van het overheidsinstituut Sciensano blijkt dat we inmiddels 490 nieuwe gevallen kunnen tellen tussen 24 tot 30 juli. Die laatste dag is ook meteen het laatste officiële dagcijfer dat we hebben, met 591 nieuwe besmettingen. Daar is wel goed nieuws te bespeuren: op donderdag waren dat er 673, op dinsdag 678. Er is dus mogelijk een dalende trend in de maak.

Bijna verdubbeling

Dat betekent dat ook de gemiddelde cijfers voor het hele land moeten bijgesteld worden. De voorbije veertien dagen waren er per 100.000 inwoners zowat 47,7 besmettingen. Dat zijn er 17,7 meer dan vorige week.

Nog slecht nieuws is er van het aantal ziekenhuisopnames. Ook dat is gestegen, naar zowat 24 per dag, dat zijn er vijf meer dan een week geleden. Dinsdag 28 juli piekte het aantal: toen werden er 35 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Ziekenhuisopnames

Gemiddeld gesproken neemt het aantal ziekenhuisopnames trager toe dan het aantal mensen dat besmet raakt. Dat komt omdat er meer jongeren besmet raken. Zij ondervinden vaak minder zware gevolgen van Covid-19.

In totaal zijn er 270 patiënten met Covid-19 die momenteel in een Belgisch ziekenhuis verblijven. Dat zijn er 60 meer dan vorige week. Er liggen ook 10 extra patiënten op intensieve zorgen, 57 in totaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20