Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 25 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aantal besmettingen opnieuw in richting piek van tweede coronagolf

Logo Business AM
Coronacrisis

12/09/2020 | Marc Horckmans | 4 min leestijd

India heeft voor de tweede keer op rij het wereldwijde dagrecord aan besmettingen laten optekenen. - Naveen Sharma/Zuma Press

In België is het aantal besmettingen met het coronavirus verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano, gebaseerd op statistieken van woensdag 2 september tot dinsdag 8 september. Tijdens die week werden gemiddeld 588 besmettingen per dag geregistreerd. Dat betekende opnieuw een toename tegenover de vorige periode. 

Sciensano merkt wel op dat ook tijdens de jongste periode het aantal besmettingen verder is blijven oplopen. Op maandag waren er 900 besmettingen. De week werd op dinsdag met 797 nieuwe meldingen afgesloten. Dat is vergelijkbaar met de piek van de tweede golf op 10 augustus. Toen werden op één dag 873 besmettingen gemeld. 

Besmettingsgraad

Sciensano meldt dat het aantal besmettingen in België nu voor de zevende dag op rij opnieuw een stijging heeft laten optekenen. Sinds het begin van de epidemie werden in het land 91.537 besmettingen geregistreerd. Uit de meest recente statistieken blijkt trouwens dat die versnelling zich nog altijd verder doorzet. Vrijdag zou er immers nog een toename van 22 procent zijn opgetekend.

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen. Er is nu sprake van gemiddeld 22,3 nieuwe patiënten per dag. Dat vertegenwoordigde een stijging met 6,6 procent tegenover de periode voordien. In totaal zijn sinds de uitbraak van de crisis in België al 19.239 opnames opgetekend. Gemiddeld overlijden elke dag 2,6 personen aan de gevolgen van de besmetting. Dat is een daling met 0,9 procent. Het virus heeft tot nu toe in België aan 9.919 mensen het leven gekost.

De besmettingsgraad is eveneens verder gestegen. Per honderdduizend inwoners worden momenteel 63,5 nieuwe besmettingen gemeld. Dat was een stijging met 8 procent.

Het raakte eveneens bekend dat 35 Belgische toeristen door de Portugese autoriteiten ervan op de hoogte werden gebracht dat ze tijdens een riviercruise op de Douro mogelijk in contact zijn gekomen met een besmette reiziger. De Belgische toeristen kregen de raad, zoals ook het Portugese protocol voorschrijft, zich te laten testen.

Dagrecord

In India zijn vandaag 97.570 nieuwe besmettingen gemeld. Daarmee heeft het land voor de tweede keer op rij zijn dagrecord gebroken. India heeft sinds de uitbraak van de epidemie 4,65 miljoen besmettingen moeten melden.

Alleen de Verenigde Staten laten met 6,4 miljoen registraties een hoger cijfer optekenen. Daarna volgen Brazilië en Rusland. In India neemt het aantal meldingen van infecties echter sneller toe dan in de rest van de wereld.

Wereldwijd zijn er inmiddels 28,2 miljoen besmettingen geregistreerd, waarbij ook 911.282 patiënten zijn overleden. In de vier zwaarst getroffen landen zijn tot nu toe 58 procent van alle besmettingen opgetekend.

In Canada werden dan weer voor de eerste keer sinds half maart over een periode van vierentwintig uur geen enkel overlijden ten gevolge van een coronabesmetting gemeld. Het land telde wel 702 nieuwe besmettingen.

Anderzijds heeft Letland een verplichte quarantaine van veertien dagen ingevoerd voor iedereen die vanuit Estland het land binnenkomt. Daarmee is een einde gekomen aan de eerste reisbubbel die na de uitbraak van de crisis tot stand was gekomen. In mei hadden de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen immers onderlinge reizen toegelaten.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  31.774.394
 • Aantal
  doden
  975.040
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  106.887
 • Aantal
  doden
  9.959
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks