Aandelen van ‘Facebook voor facturen’ staan vier maanden na beursgang in de uitverkoop

Een deel van de aandeelhouders van het ‘Facebook voor facturen’ Unifiedpost verkoopt zijn belang. In totaal staan er 2,6 miljoen aandelen of 8,5 procent te koop, schrijft De Tijd.

De grootaandeelhouders Dirk Van Praag en Jürgen Ingels verkopen via hun respectievelijke investeringsmaatschappijen DPV en Smartfin aandelen via een private plaatsing. Van Praag doet twee derde van zijn belang van de hand, Ingels stapt volledig uit. Daarnaast zijn er nog een paar individuele aandeelhouders die verkopen.

Donderdagochtend is het aandeel van Unifiedpost geschorst in afwachting van de afwikkeling van de verkoop.

Philippe De Backer

Unifiedpost trok in september onder grote belangstelling naar de beurs van Brussel. Op zijn eerste dag ging de groep al meteen 19 procent hoger naar 23,80 euro. Daarna ging het echter snel achteruit en op 24 november bereikte het aandeel een dieptepunt van 17,63 euro nadat al eens een aantal aandeelhouders hun belang verzilverden. Op dit moment noteert Unifiedpost aan 22,39 euro per aandeel, wat het bedrijf een totale waardering geeft van bijna 700 miljoen euro.

In november trad ex-minister Philippe De Backer toe tot de raad van bestuur. Unifiedpost biedt diensten aan voor kmo’s, zoals het verwerken van documenten, betalingsdiensten en identiteitsbeheer. Het bedrijf boekte in 2019 een omzet van 69 miljoen euro. In de eerste helft van 2020 groeide de omzet met 59 procent tegenover de eerste helft van 2019. Het is wel operationeel verlieslatend.

Normaal geldt bij een beursgang een zogenaamde lock-upperiode waarin aandeelhouders van het eerste uur hun aandelen voor een bepaalde tijd niet mogen verkopen. Die is hier ook van tel en geldt voor een half jaar, maar een uitzondering zegt dat bestaande aandeelhouders op bepaalde momenten al wel een deel mogen afstaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20