Ex-minister Philippe De Backer voorgedragen als bestuurder bij ‘Facebook voor facturen’ UnifiedPost

De raad van bestuur van Unifiedpost Group draagt Philippe De Backer voor als onafhankelijk bestuurder. Het fintechbedrijf trok eind september naar de Brusselse beurs.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend. Unifiedpost biedt diensten aan voor kmo’s, zoals het verwerken van documenten, betalingsdiensten en identiteitsbeheer. Het bedrijf boekte in 2019 een omzet van 69 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar groeide de omzet met 59 procent tegenover de eerste helft van 2019. Het is wel operationeel verlieslatend.

Philippe De Backer is voormalig Europees parlementslid en federaal minister voor de Vlaamse liberalen. ‘Hij vormt een duidelijke meerwaarde voor de Europese groeiambities van het bedrijf, dat digitale document- en betaalplatformen bouwt voor bedrijven’, klinkt het bij Unifiedpost, dat al in vijftien landen actief is.

De ex-minister wordt geprezen voor zijn Europese expertise en ervaring met digitalisering en administratieve vereenvoudiging. Pas op 18 mei volgend jaar wordt zijn benoeming aan de aandeelhouders voorgelegd tijdens de algemene vergadering.

Zelf reageert De Backer alvast enthousiast op deze nieuwe uitdaging. ‘Ik keek er al langer naar uit om terug te keren naar het bedrijfsleven en hoop dan ook op de positieve stem van de aandeelhouders’, zegt hij. ‘De core business van de onderneming en de ambitieuze bedrijfscultuur sluiten naadloos aan bij mijn persoonlijke interesses, expertise en de domeinen waar ik steeds gepassioneerd door ben geweest.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20