E-facturenplatform Unifiedpost vlamt 35 procent hoger op herstellende beurs

De Europese beurzen twijfelden dinsdag even na een bloedrode dag op maandag. E-facturenplatform Unifiedpost gaat vastberaden liefst 35 procent hoger bij het beursdebuut in Brussel.

De aandelen van het Waals-Brabantse fintechbedrijf Unifiedpost gingen dinsdagochtend meteen richting 27 euro, 35 procent hoger dan de introductieprijs van 20 euro. Op die manier beweegt het bedrijf naar een beurswaarde van 1 miljard euro. Na biotechbelofte Hyloris en antisnurkbedrijf Nyxoah is Unifiedpost het derde bedrijf dat dit jaar naar de Brusselse beurs trekt.

UCB heeft een nieuwe horde genomen voor de lancering van een nieuwe behandeling voor de huidaandoening psoriasis. De Europese en Amerikaanse autoriteiten hebben het ingediende dossier voor het middel bimekizumab goedgekeurd, meldt het Belgische chemiebedrijf dinsdagochtend. De autoriteiten hebben nu een jaar tijd om het goed te keuren. Het aandeel koerst 0,58 procent hoger.

TomTom en Maserati slaan de handen in elkaar. De specialist in navigatie gaat het bekende automerk voorzien van kaarten, navigatiesoftware en andere diensten. Het aandeel van TomTom blijft er in Amsterdam nagenoeg onbewogen bij.

Het Britse Whitbread, uitbater van de Premier Inn-hotels, schrapt 6.000 jobs door de coronacrisis. ‘Nu de vraag naar reizen beperkt blijft, moeten we enkele zeer moeilijke beslissingen nemen. We starten een procedure op die kan leiden tot 6.000 ontslagen, waarvan we hopen dat het grootste deel via vrijwillige vertrekken wordt bereikt’, klinkt het. Het aandeel verliest 2,7 procent.

Ook TUI gaat mensen op straat zetten. De Duitse toerismegroep heeft het voornemen om de vaste kosten met 30 procent omlaag te krijgen. ‘Het kan potentieel een impact hebben op 8.000 functies’, geeft het bedrijf te kennen in een persbericht. Het aandeel klimt hier 1,45 procent.

Nog in Duitsland doet HelloFresh 5,75 procent erbij. De topman van de maaltijdbezorger liet maandag op een Duits congres verstaan dat hij het aanbod in ontbijt en lunches wil uitbreiden. Momenteel biedt HelloFresh enkel boxen aan met ingrediënten waarmee klanten zelf hun maaltijd moeten klaarmaken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20