Kleine Luikse farmaspeler Hyloris haalt bijna 62 miljoen euro op bij beursdebuut

Het Luikse farmabedrijf Hyloris gaat 61,81 miljoen euro ophalen met zijn beursgang, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Een opmerkelijke prestatie voor een bedrijf waar nog geen 10 man werkt, en dat minder dan 100.000 euro omzet per jaar draait. De eerste beursintroductie van het jaar op Euronext Brussel is alvast een schot in de roos.

Bij grote belangstelling kunnen er trouwens nog extra aandelen aangeboden worden, waardoor het totale bedrag nog kan stijgen tot circa 71,08 miljoen euro. Een ‘overtoewijzingsoptie’ heet dat in het jargon.

Het bedrijf trekt naar de beurs aan 10,75 euro per aandeel. Dat betekent dat Hyloris gewaardeerd wordt op 253,18 miljoen euro, of 262,45 miljoen indien de optie gerealiseerd wordt.

De beursgang mikte op zowel particuliere als professionele beleggers. De start van de handel in het aandeel is maandag gepland. Hyloris ontwikkelt geneesmiddelen op basis van moleculen of medicijnen waarvan de veiligheid en werkzaamheid al bewezen is. Zo wil het Luikse bedrijf een combinatie van paracetamol en ibuprofen in de markt zetten als nieuwe pijnstiller.

Met de beursgang wil het farmabedrijf de ontwikkeling van zijn kandidaat-producten financieren, en geld ophalen voor de uitbouw van een commercieel team voor een segment cardiovasculaire geneesmiddelen in de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20