Santander betreedt Amerikaanse consumentenmarkt met digitaal platform Openbank


Key takeaways

  • Openbank zal een concurrerend hoogrentend spaarproduct aanbieden en streven naar een intuïtieve, veilige en gebruiksvriendelijke klantervaring.
  • Tegen 2025 wil Openbank een volledig pakket bankdiensten introduceren, in navolging van het aanbod in Europa.
  • Het platform zal gebruik maken van zijn ervaring als Europa’s grootste 100 procent digitale bank qua deposito’s.

Globale transformatiestrategie

De lancering van Openbank in de VS is een belangrijke stap in de wereldwijde transformatiestrategie van Santander. Het platform maakt gebruik van Santander’s eigen technologie, die wordt geïmplementeerd in al haar consumer banking-activiteiten wereldwijd. Deze integratie combineert kerninfrastructuur voor bankieren met een klantgerichte front-end en datalaag. Met name het openen van een rekening via de Openbank app of website is binnen slechts vijf minuten mogelijk, meldt Santander.

Uitbreiding Amerikaanse markt

Openbank wil de groeistrategie van Santander US versnellen door deposito’s te genereren ter ondersteuning van de prominente autofinancieringsactiviteiten. Openbank combineert de flexibiliteit en innovatie van fintech met de veiligheid en steun van een wereldwijde financiële instelling en maakt gebruik van zijn ervaring als Europa’s grootste 100 procent digitale bank qua deposito’s. Openbank is actief in vier Europese landen (Spanje, Duitsland, Portugal en Nederland) en heeft een van de hoogste net promoter scores (NPS) in zijn grootste markt.

Competitief voordeel

Santander, een wereldwijde bankgigant die 168 miljoen bedrijven en mensen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika bedient, beheert 1,3 biljoen dollar aan klantengelden. Openbank zal zich onderscheiden door concurrerende hoogrentende spaarrentes aan te bieden met een gestroomlijnd onboardingproces. Aanvullende producten zijn gepland voor release in de loop van 2025.

Technologische innovatie

Dit digitale platform is gebouwd op de eigen technologie van Santander, wat een uitstekende klantervaring mogelijk maakt en tegelijkertijd de operationele kosten verlaagt. De lancering van Openbank in de VS betekent een cruciale mijlpaal in de evolutie van Santander en benadrukt haar streven om wereldwijd geavanceerde technologie in te zetten ten behoeve van zowel klanten als aandeelhouders.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.