Aandelen Verenigde Staten bereiken recordhoogte door optimisme over economische groei


Key takeaways

  • Amerikaanse aandelen zetten hun opwaartse trend voort, sloten een zesde opeenvolgende week van stijgingen af en bereikten nieuwe recordhoogtes.
  • Netflix was een belangrijke aanjager van de marktprestaties en steeg met 11,1 procent nadat het de winstverwachtingen van analisten voor het laatste kwartaal overtrof, ondanks een vertraging in de abonneegroei.
  • De renteverlagingen van de Federal Reserve dragen verder bij aan het optimisme over het vermogen van de Amerikaanse economie om zonder recessie door de post-inflatoire omgeving te navigeren.

Aandelen VS bereiken nieuwe recordhoogte

Amerikaanse aandelen zetten vrijdag hun opwaartse trend voort, sloten een zesde opeenvolgende week van stijgingen af en bereikten nieuwe recordhoogtes. De S&P 500 steeg met 0,4 procent en overtrof daarmee de recordhoogte die eerder deze week werd bereikt. De Dow Jones Industrial Average steeg 36 punten, of 0,1 procent, en bouwde daarmee voort op het record van een dag eerder. De Nasdaq composite steeg ook met 0,6 procent.

Netflix was een belangrijke aanjager van de marktprestaties en steeg met 11,1 procent nadat het de winstverwachtingen van analisten voor het laatste kwartaal overtrof, ondanks een vertraging in de abonneegroei. CVS Health daalde echter met 5,2 procent, met een winstverwachting voor het huidige kwartaal die achterbleef bij de verwachtingen van analisten. Het bedrijf kondigde ook veranderingen in het leiderschap aan waarbij David Joyner de rol van president en CEO overneemt van Karen Lynch.

Marktoptimisme

Ondanks de over het algemeen relatief kalme handelsomstandigheden, heeft de verlengde winstreeks van de S&P 500 het optimisme aangewakkerd over het vermogen van de Amerikaanse economie om zonder recessie door de post-inflatoire omgeving te navigeren. De renteverlagingen van de Federal Reserve dragen verder bij aan deze positieve vooruitzichten, waardoor veel beleggers een aanhoudende groei van de aandelenmarkt verwachten.

Critici beweren echter dat de huidige aandelenkoersen te hoog zijn in verhouding tot de bedrijfswinsten en zijn voorzichtig over de duurzaamheid van deze rally. David Lefkowitz, hoofd Amerikaanse aandelen bij UBS Global Wealth Management, erkent de hoge koers-winstverhouding, maar blijft positief en benadrukt factoren zoals het monetaire beleid van de Fed en de verwachte winstgroei van bedrijven. Hij voorspelt dat de S&P 500 in juni 6.300 kan bereiken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.