Praag verbiedt nachtelijke kroegentochten in poging focus toerisme te verleggen


Key takeaways

  • Praag verbiedt het nachtelijke kroegentochten in de historische wijk en richt zich op georganiseerde kroegentochten in groepsverband tussen 22.00 en 06.00 uur.
  • Het verbod is bedoeld om de aandacht van de stad te verschuiven naar meer beschaafde en welvarende toeristen en om de bezorgdheid over overmatig feesten en geluidsoverlast weg te nemen.
  • Sommige experts uit de industrie betwijfelen de effectiviteit van het verbod, met het argument dat het georganiseerde vrijgezellenfeesten niet zal afschrikken om Praag te bezoeken.

In een poging om zijn feestimago te veranderen, voert Praag een verbod in op nachtelijke kroegentochten. De Tsjechische hoofdstad wil een meer beschaafde en welvarende toeristendemografie aantrekken en tegemoetkomen aan de bezorgdheid van de inwoners over de impact van overmatig feesten op hun levenskwaliteit. Dit meldt CNN.

Het verbod, dat rond november van kracht wordt, richt zich op georganiseerde kroegentochten in groepsverband tussen 22.00 en 06.00 uur in Praag 1, de historische wijk met populaire bezienswaardigheden zoals het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht en de Karelsbrug. Bewoners hebben klachten geuit over geluidsoverlast veroorzaakt door luidruchtige kroegentochten, in het bijzonder die geassocieerd worden met vrijgezellenfeesten afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Uitvoeringsdetails

Hoewel individuele groepen vrij blijven om hun eigen kroegentochten te organiseren of te genieten van late drankjes, is het verbod vooral bedoeld om storend gedrag in verband met grote, georganiseerde tochten te beteugelen. Ambtenaren benadrukken dat deze maatregel bedoeld is om een ander soort toerisme te cultiveren, een toerisme dat minder gericht is op overmatig drankgebruik.

Het besluit heeft de steun gekregen van de Tsjechische Vereniging van Hotels en Restaurants, die erkent dat luidruchtige kroegentochten een negatieve invloed hebben gehad op zowel inwoners als andere toeristen die op zoek zijn naar een rustigere ervaring.

Reactie van de industrie

Sommige experts uit de branche zetten echter vraagtekens bij de effectiviteit van het verbod. Zij beweren dat het onwaarschijnlijk is dat het georganiseerde vrijgezellenfeesten ervan zal weerhouden Praag te bezoeken, omdat individuen gewoon hun plannen zullen aanpassen door kleinere bijeenkomsten te organiseren of activiteiten te verplaatsen naar vroegere uren.

Deze stap van Praag past in een bredere trend in Europese steden die de toestroom van toerisme willen beheersen en de negatieve effecten op lokale gemeenschappen willen beperken. Venetië heeft beperkingen ingesteld op de grootte van tourgroepen en megafoons, terwijl Barcelona van plan is om het verhuren van toeristische appartementen uit te faseren in 2028.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.