Drukker van Brits pond, De La Rue, verkoopt authenticatiedivisie en herstructureert financiën


Key takeaways

  • De La Rue verkoopt zijn authenticatiedivisie aan Crane NXT voor ongeveer 300 miljoen pond in het Verenigd Koninkrijk.
  • De deal zou De La Rue’s bestaande schuld kunnen elimineren en een betaling voor zijn pensioenregeling kunnen omvatten.
  • Volgens de herziene regelgeving voor noteringen in het Verenigd Koninkrijk heeft De La Rue mogelijk geen goedkeuring van de aandeelhouders nodig voor deze transactie.

Crane NXT, een in New York gevestigd industrieel technologiebedrijf, is bijna klaar met de overname van de authenticatiedivisie van De La Rue voor ongeveer 300 miljoen pond. Deze deal betekent een mogelijke herstructurering van het historische Britse bedrijf. Dit meldt Sky News.

De transactie zou financieel gunstig kunnen zijn voor De La Rue, dat de afgelopen jaren onder financiële druk heeft gestaan. De verkoop aan Crane NXT zal naar verwachting de bestaande schuld van De La Rue wegnemen en een niet nader genoemd bedrag voor haar pensioenregeling omvatten. Vorig jaar onderhandelde De La Rue met haar trustees over uitstel van pensioenbijdragen nadat het bedrijf financiële problemen had ondervonden.

Achtergrond bij de financiële uitdagingen van De La Rue

Na deze uitdagingen werd Clive Whiley, een doorgewinterde financieel adviseur, aangesteld als voorzitter met als doel de financiën van De La Rue te stabiliseren. Het bedrijf heeft verschillende strategische opties onderzocht, waaronder een mogelijke verkoop van de authenticatiedivisie. In juni doken berichten op dat Crane NXT, in samenwerking met Goldman Sachs, een bod op deze specifieke divisie overwoog.

Invloed op aandeelhouders en industrie

De La Rue’s authenticatiedivisie bedient voornamelijk overheidsklanten door traceerbaarheidssoftware te leveren die ontworpen is om fraude te bestrijden. Onder de herziene noteringsregels in het Verenigd Koninkrijk heeft De La Rue mogelijk geen goedkeuring van de aandeelhouders nodig voor deze transactie. Deze ontwikkeling kan speculaties over een toekomstige verkoop van de divisie voor het drukken van valuta verder aanwakkeren. Naar verluidt adviseren bankiers van Deutsche Numis het bestuur van De La Rue over deze verkoop van de authenticiteit.

Een korte geschiedenis van De La Rue

De oorsprong van De La Rue dateert uit 1813, toen Thomas De La Rue een drukkerij stichtte. Na verloop van tijd breidde het bedrijf uit naar verschillende sectoren, waaronder de productie van strohoeden en het drukken van kantoorartikelen. In 1860 produceerde het bedrijf zijn eerste papiergeld voor de Mauritiaanse overheid en tijdens de Eerste Wereldoorlog begon het met het drukken van biljetten van 10 shilling voor de Britse overheid.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.