Kaspersky verwijderd uit Google Play Store vanwege Amerikaanse sancties


Key takeaways

  • Kaspersky-producten verwijderd uit Google Play Store vanwege sancties van de Amerikaanse overheid.
  • Gebruikers van Kaspersky wordt geadviseerd om apps te downloaden van alternatieve winkels, zoals Samsung’s Galaxy Store of Xiaomi’s GetApps.
  • Bedrijf onderzoekt oplossingen om toegang voor zijn gebruikers te behouden ondanks Amerikaanse beperkingen.

Na het verbod van de Amerikaanse overheid op Kaspersky-producten binnen haar grenzen heeft Google Kaspersky-antivirus en andere applicaties uit haar Play Store verwijderd. Deze actie komt voort uit de sancties die in juni door de regering Biden aan het Russische cyberbeveiligingsbedrijf werden opgelegd vanwege bezorgdheid over de nationale veiligheid.

De Amerikaanse overheid gaf Kaspersky een respijtperiode tot 29 september om geen producten meer te verkopen in Amerika. Hoewel het bedrijf te maken heeft met beperkingen op de Amerikaanse markt, is het actief op zoek naar alternatieve oplossingen om de toegang voor zijn gebruikers te behouden. Op zijn officiële forum kondigde Kaspersky inspanningen aan om ervoor te zorgen dat applicaties gedownload en geüpdatet kunnen blijven worden via Google Play.

Alternatieve oplossingen

In de tussentijd adviseert Kaspersky gebruikers om gebruik te maken van andere mobiele app stores zoals Samsung’s Galaxy Store of Xiaomi’s GetApps voor het downloaden en updaten van hun applicaties.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.