Reisorganisatie TUI biedt klanten aangepast voedingsschema om jetlag tegen te gaan

Jetlag is een van de meest genoemde ergernissen van reizigers. Vooral het begin van een verre reis is vaak verpest door de vermoeidheid. Nochtans blijkt uit onderzoek dat je de impact van een jetlag kan tegengaan met de juiste voeding. Daarom lanceert reisorganisatie TUI voor zijn klanten Meals Against Jet Lag-maaltijdboxen.


  • Een jetlag is een van de grootste frustraties van mensen die op reis gaan naar andere tijdzones.
  • Door op voorhand je eetpatroon aan te passen, kan je de gevolgen van een jetlag op reis tegengaan.
  • Om reizigers daarbij te helpen lanceert TUI in samenwerking met HelloFresh Meals Against Jet Lag-maaltijdboxen.

Een jetlag is een verstoring van je biologische klok omdat je naar een andere tijdzone bent gegaan. Die biologische klok verschuift normaal maar één tot anderhalf uur per dag. Daardoor loopt je innerlijke ritme de eerste dagen niet gelijk met de lokale tijd.

Licht en voeding

Om ter plaatse dus beter aangepast te zijn, is het belangrijk om op voorhand je slaap-waakritme al wat te doen opschuiven. Als je naar het oosten reist, moet je dat iedere dag iets vroeger verschuiven. Reis je naar het westen, dan moet je het iets later verschuiven.

De belangrijkste regelaars van je biologische klok zijn licht en voeding, zowel eten als drinken. Door je voedingspatroon aan te passen, kan je de effecten van een jetlag aanzienlijk verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Northwestern University. Dagelijks je maaltijdmomenten iets opschuiven, helpt je dus om klaar te zijn je reis.

Meals Against Jet Lag

Om het voor reizigers nog makkelijker te maken om op het juiste tijdstip te eten, werkt TUI samen met HelloFresh. Reizigers kunnen maaltijdboxen bestellen die hen helpen hun aangepaste eetplan eenvoudig te volgen, zonder zorgen over de dagelijkse maaltijdplanning. 

“Samen met HelloFresh hebben we twaalf Meals Against Jet Lag-maaltijdboxen geselecteerd: zes recepten voor reizigers die naar het Oosten trekken en zes voor zij die het Westen verkennen. Met gerechten met een Oosters of Westers tintje zoals Chicken Yakitori in Sweet Sesame Sauce (Oosterse reizen) of Chicken Enchiladas with Sour Cream & Cheese (Westerse trips) zijn ook je smaakpapillen alvast helemaal klaar voor vertrek”, legt TUI uit.

De Meals Against Jet Lag zijn verkrijgbaar vanaf vandaag via de website van TUI voor 28,99 euro. Bij de maaltijdbox hoort er ook een chronotype-test, om je persoonlijk slaap-waakritme te meten, en een gedetailleerd plan voor voeding, slaap en beweging. 

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.