Thyssenkrupp Staaldivisie zet zich schrap voor aanzienlijk banenverlies onder druk van winstgevendheid


Key takeaways

  • Thyssenkrupp Steel Europe waarschuwde voor een aanzienlijk banenverlies bij de staaldivisie van het bedrijf.
  • Verhoogde winstgevendheid is nodig vanwege verslechterde marktomstandigheden.
  • Er wordt een nieuw bedrijfsplan ontwikkeld voor Thyssenkrupp, wat zal leiden tot een kleiner personeelsbestand dan nu het geval is.

De nieuwe leider van de staaldivisie van Thyssenkrupp heeft de 27.000 werknemers gewaarschuwd dat een aanzienlijke inkrimping van het personeelsbestand onvermijdelijk is. Dennis Grimm, een woordvoerder van de raad van bestuur van Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), benadrukte in een interview met de Westdeutsche Allgemeine Zeitung de noodzaak van meer winstgevendheid. Hij verklaarde dat de recente marktomstandigheden zijn verslechterd en dat er geen directe aanwijzingen zijn voor verbetering.

Grimm erkende dat TKSE in een moeilijke situatie verkeert. TKSE is onlangs verwikkeld geraakt in een geschil met het moederbedrijf over de financiering die nodig is voor een voorgestelde joint venture met de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky, die momenteel een belang van 20 procent heeft in het staalbedrijf. Dit suggereert dat Kretinsky verder wil investeren in het bedrijf. Kretinsky is bekend om zijn investeringen in de Europese industrie, en zijn betrokkenheid kan zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengen.

Afvloeiing en herstructurering

Verder onthulde TKSE dat er momenteel een nieuw bedrijfsplan wordt ontwikkeld en dat het precieze aantal mogelijke ontslagen onzeker blijft totdat de onderhandelingen met de werknemersvertegenwoordigers zijn afgerond. Grimm maakte echter duidelijk dat het uiteindelijke personeelsbestand kleiner zal zijn dan het huidige.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.