AstraZeneca werkt samen met Immunai om kankergeneesmiddelentests te verbeteren met behulp van AI-technologie


Key takeaways

  • AstraZeneca investeert 18 miljoen dollar in de technologie van Immunai om het testen van medicijnen tegen kanker te verbeteren.
  • De samenwerking zal gebruik maken van Immunai’s AI-model van het immuunsysteem om de klinische besluitvorming te optimaliseren tijdens het onderzoek naar medicijnen tegen kanker.
  • Deze samenwerking markeert een belangrijke stap van AstraZeneca in het integreren van AI in de ontdekking en ontwikkeling van medicijnen.

AstraZeneca werkt samen met Immunai Inc., een in New York gevestigd biotechnologiebedrijf, om het artificiële intelligentie-model (AI) van het immuunsysteem te gebruiken voor het verbeteren van proeven met medicijnen tegen kanker. Dat meldt Reuters. In dit strategische partnerschap investeert AstraZeneca 18 miljoen dollar of 16 miljoen euro in de technologie van Immunai.

Deze samenwerking markeert een volgende belangrijke stap van AstraZeneca in het integreren van AI in zijn processen voor het ontdekken en ontwikkelen van medicijnen. Vorig jaar deed de Brits-Zweedse farmaceutische reus een substantiële investering van 247 miljoen dollar of 221 miljoen euro in Absci, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van antilichamen tegen kanker.

Immunai’s technologie en expertise

Immunai, opgericht in 2018, maakt gebruik van single-cell genomics en machine learning om de complexiteit van het immuunsysteem te ontcijferen, met als doel de ontwikkeling van nieuwe therapeutica te versnellen. Hun platform biedt inzicht in de genetische samenstelling van individuele cellen, waardoor ze potentiële doelwitten voor geneesmiddelen kunnen identificeren en hun werkingsmechanismen kunnen begrijpen.

De focus van deze samenwerking ligt op het optimaliseren van klinische besluitvorming binnen geneesmiddelenonderzoek naar kanker. Dit omvat processen zoals doseringsselectie en biomarkeridentificatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van Immunai’s AI-platform. AstraZeneca heeft de optie om de reikwijdte en duur van de samenwerking uit te breiden op basis van het initiële succes.

Voordelen en vooruitzichten

AstraZeneca’s chief data scientist voor research en ontwikkeling naar oncologie, Iker Huerga, benadrukte de potentiële voordelen van deze samenwerking. Hij verklaarde dat de eerste fase AstraZeneca toegang zal geven tot Immunai’s AI-platform en waardevolle inzichten in de werking van immunotherapieën op mechanistisch niveau.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.