AkzoNobel kondigt wereldwijd personeelsreductieplan aan in het licht van post-COVID-uitdagingen


Key takeaways

  • Wereldwijd worden ongeveer 2.000 functies afgebouwd.
  • De herstructurering heeft voornamelijk gevolgen voor functies op het gebied van financiën en wereldwijde zakelijke dienstverlening op hoofdkantoren.
  • Deeltijdfuncties kunnen ook worden getroffen als onderdeel van de kostenbesparende maatregelen.

Werkgelegenheidsreductieplan

AkzoNobel, de fabrikant achter Dulux verf, voert een plan uit om het aantal werknemers wereldwijd met ongeveer 2.000 te verminderen. Deze stap is bedoeld om de activiteiten te stroomlijnen en de administratieve kosten te verlagen.

De woordvoerder van het bedrijf benadrukte dat deze veranderingen vooral gevolgen zullen hebben voor functies binnen finance en global business services op de hoofdkantoren. Dit herstructureringsinitiatief past binnen het bredere “industriële transformatie”-plan van AkzoNobel dat vorig jaar werd aangekondigd. Het doel van dit plan is om tegen 2027 250 miljoen euro aan kostenbesparingen te realiseren.

Herstructureringsinspanningen te midden van post-COVID uitdagingen

Deze aankondiging volgt op een periode van uitdagingen na de invoering van de COVID, waaronder stijgende grondstofkosten en een verminderde vraag van klanten op de Europese doe-het-zelfvervenmarkt. In mei kondigde AkzoNobel al de sluiting aan van verschillende fabrieken in Ierland, Nederland en Zambia als onderdeel van kostenbesparende maatregelen.

Het bedrijf maakte geen specifieke cijfers bekend over de geschatte kostenbesparingen als gevolg van deze banenreducties, maar gaf wel aan dat ook deeltijdfuncties getroffen zouden kunnen worden. De woordvoerder benadrukte dat de “structurele aanpassingen” naar verwachting eind 2025 afgerond zullen zijn.

Marktreactie

De aandelen van AkzoNobel vertoonden een lichte stijging op de Amsterdamse beurs na deze aankondiging.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.