Personeel van oliebedrijven in de Golf van Mexico geëvacueerd voor naderende orkaan Helene


Key takeaways

  • Oliemaatschappijen evacueren personeel van offshoreplatforms vanwege een mogelijke orkaan in de Golf van Mexico.
  • Grote olieproducenten zoals BP en Chevron hebben de olie- en gasproductie op verschillende platforms stilgelegd, terwijl anderen zoals Shell stappen hebben ondernomen om de risico’s te minimaliseren.
  • Evacuaties zijn aan de gang voor niet-essentieel personeel op meerdere platforms, hoewel de productie op sommige locaties op normaal niveau doorgaat.

Verschillende grote olieproducenten nemen voorzorgsmaatregelen ter voorbereiding op een mogelijke orkaan in de Golf van Mexico. Het Amerikaanse National Hurricane Center voorspelt dat een zich ontwikkelende tropische cycloon snel sterker kan worden en mogelijk de status van grote orkaan kan bereiken met windsnelheden tot 185 kilometer per uur (km/u) tegen donderdag. Deze storm, die naar verwachting Helene gaat heten, kan aan land komen als een categorie 3 orkaan en gevaarlijke stormvloeden en krachtige winden naar de noordoostelijke Golfkust en Florida Panhandle brengen.

Als reactie op deze voorspelling geven oliemaatschappijen prioriteit aan veiligheid door personeel van offshoreplatforms te evacueren. BP heeft de olie- en gasproductie op de platforms Na Kika en Thunder Horse stilgelegd en de productie op Argos en Atlantis beperkt. Er zijn evacuaties aan de gang voor werknemers op deze vier platforms, samen met het Mad Dog platform. Chevron voert ook evacuaties uit, legt de productie stil op de offshore platforms Blind Faith en Petronius en verwijdert niet-essentieel personeel van de platforms Anchor, Big Foot, Jack/St. Malo en Tahiti. Terwijl de productie op deze laatste platforms op normaal niveau blijft.

Sluitingen offshore platform gaan door

Equinor kondigde de evacuatie aan van niet-essentieel personeel van haar Titan platform, terwijl Occidental Petroleum verklaarde dat het de nodige veiligheidsprocedures zou implementeren in haar offshore operaties. Talos Energy weigerde commentaar te geven op haar specifieke voorbereidingen op de storm. Shell neemt maatregelen om de risico’s tot een minimum te beperken door de productie op haar Stones-platform stil te leggen, de productie op haar Appomattox-faciliteit te beperken en sommige booractiviteiten te pauzeren. Er zijn evacuaties gaande voor niet-essentieel personeel van de offshore faciliteiten Mars, Olympus en Ursa, hoewel de productie op deze locaties doorgaat.

De storm breidt zich uit

Het National Hurricane Center waarschuwt dat het stormsysteem naar verwachting aanzienlijk zal uitbreiden terwijl het door de Golf van Mexico trekt. Er wordt voorspeld dat de snelheid waarmee de storm aan land komt, zal resulteren in vlagerige winden die verder landinwaarts zullen waaien in delen van het zuidoosten van de Verenigde Staten nadat ze in contact zijn gekomen met de kustlijn.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.