Bart Tommelein (Open Vld) is het vertrouwen van de Oostendenaar volledig kwijt

De kranten Het NieuwsbladDe GentenaarGazet van Antwerpen en De Standaard peilden naar de kiesintenties van de Vlamingen, een maand voor de lokale verkiezingen. De peiling levert een onthutsend resultaat op voor Bart Tommelein (Open Vld), die zich zorgen moet maken voor zijn burgemeesterschap in Oostende.

In het nieuws: Bart Tommelein (Open Vld) maakt volgens de peiling weinig kans om nog burgemeester te blijven

  • 59 procent van de ondervraagden is ontevreden over het huidige bestuur. Maar liefst 72 procent heeft het over een verslechterd bestuur nadat Tommelein burgemeester werd. 68,8 procent geeft aan ontevreden te zijn over Tommelein als burgemeester. 47,7 procent wil hem niet meer als burgemeester.
  • De populariteitsranking levert dan ook een top 3 op zonder Bart Tommelein. 32,3 procent ziet John Crombez (Vooruit) wel zitten. Vlaams Belanger Tom Lamont (12,8 procent) en N-VA-lijsttrekker Charlotte Verkeyn (9,8 procent) zijn de andere twee.
  • De Standaard noemt een hele lijst aan projecten waarvan de ondervraagden vindt dat Tommelein die slecht afgehandeld heeft. De hoogbouw naast hotel Thermae Palace moet het ontgelden: 86,1 procent is daar niet tevreden over. 70 procent heeft kritiek op het dossier rond voetbalploeg K.V. Oostende.
  • De invoering van verschillende zones 30 in de stad kan ook op ontevredenheid rekenen: bijna 65 procent zit ermee in de maag. Juist dat dossier nam uitdager Crombez recent op als strijdpunt. Het levert hem niet alleen een flinke persoonlijke voorsprong op, ook Vooruit doet het met 25,8 procent uitstekend in de peiling. Tommelein, die met de stadslijst Trots op Oostende (van Open Vld, Groen en cd&v) naar de kiezer trekt, kan voorlopig maar 11,8 procent overtuigen om op hem te stemmen.
  • Maar ook niet onbelangrijk: een kwart mag dan wel de intentie hebben om op Vooruit te stemmen, een even groot deel (25,4 procent), zegt het nog niet te weten. De absolute overwinning van Crombez is dus niet zeker. Maar dat Bart Tommelein niet populair meer is, lijkt wel al heel duidelijk.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.