Economisch herstel in China zal niet voor morgen zijn

Uit de economische gegevens die China vandaag heeft gepubliceerd, blijkt dat de Chinese industrie nog een lange weg heeft af te leggen alvorens we van een herstelbeweging kunnen spreken.

Waarom is dit belangrijk?

Het strikte zerocovidbeleid in China heeft de industrie en de Chinese economie als geheel vertraagd. Dat was goed nieuws voor onze inflatie en grondstofprijzen. Maar nu de inflatie daalt en in onze contreien de eerste tekenen van een recessie opdoemen, zal het herstel van de Chinese economie uiteindelijk noodzakelijk zijn om een grote economische krimp te vermijden.

In het nieuws: China heeft vandaag enkele economische cijfers voor november gepubliceerd. Die lagen onder de verwachtingen.

  • De detailhandelsverkopen zijn in november met 5,9 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, meldde het Nationaal Bureau voor de Statistiek. Analisten hadden een daling met 3,7 procent naar voren geschoven, leert een rondvraag van het persagentschap Reuters.
    • Levensmiddelen en geneesmiddelen zijn de enige subcategorieën waar de verkoop is gestegen. De verko
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer