9 CryptoPunk NFT’s verkocht door Christie’s voor 17 miljoen dollar: het dubbele van verwachte prijs

Dinsdag heeft veilinghuis Christie’s een collectie van negen CryptoPunk NFT’s verkocht voor 17 miljoen dollar. Oorspronkelijk werd de collectie geschat op zeven miljoen dollar. Daarmee werden kunstwerken van bijvoorbeeld Banksy en Gerhard Richter overtroffen.

The 21st Century Sale in New York kon rekenen op een uitgebreid publiek. Met een breed gamma aan kunststukken was er voor ieder wat wils. Zo ook voor groeiende populariteit van de NFT-wereld. De collectie van negen NFT’s maakten deel uit van een grotere collectie.

Larva Labs had in 2017 een collectie ontworpen van 10.000 cyperbunk-figuren. Toen werden de figuren gratis uitgedeeld, en hielden ze er 1000 voor zichzelf. De negen cyberpunk-figuren waren dus deel van de private collectie van Larva Labs. De gehele collectie werd geschat op 325 miljoen, al is daar nu geen sprake meer van sinds het merendeel al weggegeven of verkocht is.

Goed doel

Hoewel er een enorm hoge prijs werd neergeteld voor de NFT’s , gaat de opbrengst niet enkel naar Larva Labs. Samen met veilingbureau Christie’s hebben ze een samenwerking opgezet met vzw ‘SaveArtSpace’, die kunsttentoonstellingen maakt in stedelijke ruimtes.

‘Door deze gepixelde versies van ons online leven naar de echte wereld te brengen, hopen we de wereld de zeer menselijke kant van deze technologische revolutie te laten zien’, aldus SaveArtSpace in de aankondiging.

De verkoop komt op een moment dat de markt voor NFT’s leek af te koelen. In april waren het verkoopvolume en de prijzen voor NFT’s met meer dan 40 procent gedaald en werd er vaak gezegd dat NFT’s zich in een bubbel bevonden.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20