Ebay verkoopt voortaan NFT’s

NFT’s – non-fungible tokens – winnen aan belangstelling. Dat is ook Ebay niet ontgaan. De e-commercegigant is de eerste webwinkel die NFT’s aan de man brengt.

Waarom is dit belangrijk?

Zo’n half jaar geleden waren de NFT’s nog relatief onbekend in de cryptowereld. De jongste maanden winnen de digitale kunstwerkjes weliswaar aan populariteit. In de jonge geschiedenis van de non-fungible tokens zijn er al riante bedragen op tafel gelegd voor een cryptokunstwerkje. Doordat Ebay nu ook NFT’s aanbiedt, zal een groter publiek zo’n token kunnen kopen. De kans bestaat dan ook dat de plannen van de webwinkel de NFT’s een stevige boost geven.

NFT’s, ofwel ‘nonfungible-tokens’, zijn als het ware kunstwerkjes die stoelen op een blockchain. De afgelopen maanden zijn er al verschillende NFT’s voor hallucinante bedragen verkocht. De eerste tweet van Jack Dorsey, de CEO van Twitter, ging bijvoorbeeld over de toonbank voor maar liefst 2,9 miljoen dollar.

Ebay springt op de NFT-kar

Door de enorme populariteit van de cryptokunstwerkjes was het slechts een kwestie van tijd vooraleer enkele grote spelers op de kar zouden springen. Zo gaat Ebay zich nu op de NFT-markt storten. ‘In de komende maanden zal eBay nieuwe mogelijkheden toevoegen die de verzamelobjecten op blockchain naar ons platform zal brengen’, laat Jordan Sweetnam, general manager van Ebay Noord-Amerika, weten in een reactie aan het persagentschap Reuters.

‘Op korte termijn zal een NFT-inventaris worden aangeboden aan verkopers die aan eBay’s normen voldoen’, klinkt het. ‘In de toekomst kunnen de gebruikers programma’s, beleidsregels en hulpmiddelen verwachten waarmee ze NFT’s over een bredere waaier van categorieën zullen kunnen kopen en verkopen.

Betalen met cryptomunten

De aankondiging komt een week nadat Ebay zei open te staan voor de mogelijkheid om cryptomunten in de toekomst als betaalmiddel te accepteren. Tijdens dezelfde mededeling maakte de webwinkel bekend dat het onderzoekt hoe het NFT’s naar de webwinkel kan brengen.

‘Alles wat verzamelbaar is, staat al tientallen jaren op eBay en dat zal ook de komende tientallen jaren zo blijven’, liet Jamie Iannone, CEO van Ebay, toen weten. ‘We zoeken dan ook naar een eenvoudige manier om de NFT’s naar Ebay te brengen.’

NFT’s worden doorgaans gekocht met Ether of dollars. De blockchain houdt een overzicht bij van de transacties. Begin deze maand heeft de handelsvolume op de tien grootste NFT-handelsplatformen de kaap van 1,6 miljard dollar gerond.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20