7 manieren om meer geld te sparen tijdens je studententijd

De studententijd is een leuke tijd, maar het is er jammer genoeg ook één waarin het financieel al eens wat lastiger kan zijn. Lang niet alle studenten hebben namelijk de mogelijkheid om een leuke bijverdienste te hebben of kunnen rekenen op financiële bijstand van hun ouders. Indien dit eveneens geldt voor jou zal je niet anders kunnen dan vaststellen dat de onderstaande 7 manieren om geld te besparen tijdens je studententijd zeker het toepassen waard zijn.

[table id=16 /]

Eten meenemen van thuis

Zit je niet op kot? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om het eten voor tijdens de dag mee te nemen van thuis. Ongetwijfeld zorgen je ouders dagelijks voor een goed gevulde koelkast en zullen ze het niet erg vinden wanneer er af en toe wat lekkers uit verdwijnt. Je zou ervan kunnen schrikken hoeveel geld je op deze manier kan uitsparen!

Zelf koken, hip en voordelig!

Woon je toch op kot? Kies er dan bij voorkeur niet elke dag voor om kant en klare maaltijden te kopen. Leer zelf lekkere dingen klaarmaken. Zelf koken is tegenwoordig, jawel ook onder jongeren, hipper dan ooit. Bovendien zal je toekomstige vriend of vriendin er erg blij mee zijn! Als klap op de vuurpijl is zelf koken ook nog eens veel goedkoper waardoor je zeker en vast heel wat geld kan uitsparen!

Shop verstandig

Laat je niet verleiden door die mooie aanbiedingen op het internet en koop alleen maar wat je echt nodig hebt. Heb je bovendien ook al eens gedacht aan tweedehandse alternatieven? Je hoeft dit bovendien ook helemaal niet ver te zoeken. Zelfs door het kopen van tweedehandse schoolboeken kan je reeds een behoorlijk geldbedrag uitsparen.

Sparen via een applicatie! 

Met de “Moneyou spaar-applicatie” heb je met één klik op de knop een volledig overzicht van je spaarrekening & transacties. Bovendien kan je eenvoudig een extra spaarrekening aanmaken. Aan het sparen voor een nieuwe wagen? Maak via de applicatie gebruik van “doelsparen” en ontdekt exact hoeveel je nog met sparen om het doel te bereiken. Het mooie van dit alles? De Moneyou spaar-applicatie is helemaal gratis!

Tip: spaar nog sneller, open een rekening bij Moneyou en download de gratis spaar-applicatie!

Deel de kosten met mede studenten

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar heel veel kosten kunnen worden gedeeld samen met je mede studenten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de benzinekost. Gaan jullie met een groep vrienden naar dezelfde school? Laat dan één iemand rijden en deel de kosten. Op deze manier kan iedereen rekenen op een financieel voordeel en bovendien is het nog eens lekker gezellig ook!

Goedkoop op vakantie? Boek een studentenreis!

Tijdens je studententijd even stoom aflaten door een leuke vakantie te boeken? Dat hoeft lang niet altijd een dure bedoening te zijn. Verschillende reisorganisaties richten zich dan ook in het bijzonder op het organiseren van studentenreizen. Het betreft hier vakanties die worden ondernomen door grote groepen studenten naar erg leuke en vermakelijke (party) bestemmingen. Het feit dat dergelijke vakanties veelal met een bus worden uitgevoerd en in grote groep zorgt er voor dat de prijs je zeker en vast zal weten te verrassen.

Maak optimaal gebruik van de voordelen van je studentenkaart!

Ben je in het bezit van een studentenkaart? In dat geval kan je rekenen op tal van interessante voordelen. Door optimaal gebruik te maken van de voordelen van deze studentenkaart zal je kunnen vaststellen dat je heel wat geld kan uitsparen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20