6 uiterst belangrijke spaardoelen voor jongeren

Doel 1: Stel elke maand een persoonlijk budget op

 Op het eerste zicht lijkt dit misschien een evidentie, maar het opstellen van budgetplan is de eerste stap bij het (opnieuw) onder controle krijgen van je geldzaken. Dit helpt je immers beseffen waar je precies staat op financieel vlak. Het zal je de mogelijkheid bieden om te beslissen hoe je je geld wilt gaan besteden, in plaats van elke euro klakkeloos uit te geven.

Doel 2: Noteer iedere euro die je besteedt

Elke euro noteren die je besteedt is noodzakelijk. De eerste maand kan je best elke aankoop die je doet in een notitieboekje opschrijven en dit overal mee naartoe nemen. Door alle uitgaven ook direct op te schrijven, zal je namelijk meer bewust worden van wat je precies met je geld doet. Op het moment dat je een smartphone hebt, kan je eveneens een speciale budgetteringsapp gebruiken waarin het mogelijk is om elke aankoop te noteren. Ook die van je GSM abonnement.

Tip: maak gebruik van de Moneyou spaarapplicatie

Doel 3: Overschrijd je maandelijkse budget niet

 Binnen je maandelijks budget blijven is niet eenvoudig. Je moet altijd streven om minder uit te geven dan je maandelijkse budgettering. Indien je vast kan houden aan je budget, zal je in staat zijn om je andere financiële doelen te bereiken.

Doel 4: Sparen ten behoeve van een persoonlijk noodfonds

Het aanleggen van een persoonlijk noodfonds kan je helpen om grote uitgaven op te vangen wanneer deze onverwacht voor kosten zorgen. De hoeveelheid van een noodfonds zal afhangen van je persoonlijke- en financiële situatie op dit moment.  Als je geen vaste baan (meer) hebt of als je inkomen wordt gewijzigd, kunnen de onverwachte kosten worden opgevangen.

Tip: zorg voor een noodfonds van 6 tot 12 maanden.

AanbiederGratis adviesBekijk alle voordelen
Tip: 100% online, hoge opbrengst en beschermd tot € 100.000 per spaarder!Berekenen
Tip: heel hoge rente!Berekenen
Tip: Uw geldreserve is altijd beschikbaar!Berekenen

Doel 5: Doorgroeien in je professionele carrière

Wanneer je vooruitgang wilt boeken op financieel vlak, zal je alles moeten doen wat nodig is om je carrière verder in handen te nemen. Wanneer je jezelf en je huidige baan bekijkt, kan je je bijvoorbeeld af vragen waar je jezelf ziet over 10 jaar. Wanneer je niet tevreden bent over je huidige positie, dan ben je vaak meer gemotiveerd om bepaalde wijzigingen aan te brengen. Je kan bijvoorbeeld een opleiding volgen om extra vaardigheden en kennis op te doen binnen je sector.

Doel 6: Het opstellen van een financieel plan voor op lange termijn

Een financieel plan voor op lange termijn moet alle aspecten van jouw financiën aanpakken. Dit plan moet een tijdschema zijn van het moment waarop je een huis koopt, wanneer je op pensioen gaat en ook de eventuele veranderingen in je loopbaan. Dit plan moet eveneens een investeringsstrategie bevatten samen met een plan om extra vermogen op te bouwen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20