5 zaken die u niet wist over uw Facebookprofiel

1. De belangijkste reden om iemand te ‘unfrienden’ zijn een teveel aan oninteressante posts en discussies omtrent controversiële onderwerpen zoals politiek en godsdienst.

2. Komen de profielen die mensen op Facebook opstellen overeen met hun echte persoonlijkheid? Ja, want uit een studie onder 236 Amerikaanse en Duitse studenten blijkt dat mensen veel meer de neiging hebben hun echte persoonlijkheid op hun profiel op sociale netwerken te plaatsen dan geïdealiseerde profielen.

3. Mensen kunnen voorspellen hoe gelukkig jij in de toekomst zal zijn door naar je Facebookfoto’s te kijken.

4. Het aantal echte vrienden in ons leven is in het Facebooktijdperk verminderd. Doch Facebook beperkt je toekomst niet tot enkel online-vriendschappen. Integendeel, Facebook vergroot de sociale hulp die je in de echte wereld krijgt.

5. Er is op zijn minst een nadeel aan Facebook: het wordt steeds moeilijker om een undercover politieman- of vrouw te zijn. 90% van de meisjes en 81% van de jongens die in de toekomst in aanmerking zouden komen om dienst te doen als undercoveragent hebben nu reeds hun foto op Facebook, wat hen – gezien de opkomst van nieuwe technologieën waaronder biometrie en gezichtsherkenning – naar de toekomst toe onbruikbaar maakt om daadwerkelijk geheime politieopdrachten uit te voeren.

Meer