5 kenmerken van onzekere mensen

Onzekere mensen komen in verschillende gedaantes. Ze kunnen abnormaal stil zijn of net erg luidruchtig. Aan de basis van onzekerheid ligt meestal een vorm van minderwaardigheid, die zijn oorsprong vindt in aangeleerde overtuigingen (gedachten die men blijft denken) en een gebrek aan liefde voor zichzelf. Wie aan die onzekerheid niets doet kan al snel een aantal negatieve kenmerken vertonen. Dit zijn er een aantal.

1. Ze kunnen nooit ‘neen’ zeggen

Onzekere mensen kunnen niet aanvaarden dat anderen slecht over hen denken. Omdat ze voortdurend in ieders smaak willen vallen, zeggen ze nooit ‘neen’. Zo worden ze menselijke tapijten met wie iedereen graag de vloer aanveegt.


2. Telkens ze zich bedreigd voelen, gaan ze over hun grenzen

Om dan jou, je familie, je vrienden, je uiterlijk of je… (vul zelf in) te gaan beledigen. Gewoon het eerste dat in hen opkomt. En dat alles omdat je ze op een fout hebt gewezen. Hun ego is lichtgeraakt en speelt hen snel parten.


3. Ze hebben een onnodig agressief en dominant karakter

Net omdat ze onzeker zijn, willen ze dat voor de buitenwereld verborgen houden. Ze maken van elke gelegenheid gebruik om over zichzelf op te scheppen of anderen te kleineren. Ze proberen je te controleren, omdat enkel wanneer zij zich in de dominante positie bevinden, ze zich niet inferieur voelen. Wat op zijn beurt enkel hun laag zelfbeeld zou accentueren.


4. Ze zijn zwijgzaam en verlegen

Dat geldt uiteraard niet voor zeer verstandige mensen die liefst op de achtergrond blijven en hun omgeving observeren. Het gaat om mensen die zich verbergen, zich voor anderen afsluiten door middel van hun lichaamshouding, oogcontact vermijden, weinig of niet praten en wanneer ze dat wel doen zich in korte zinnen uitdrukken en met amper hoorbare stem praten. We vinden hier de tegenovergestelde kenmerken terug van de persoon die in punt 3 wordt bedoeld, maar die in feite gewoon hetzelfde probleem heeft: minderwaardigheid.


5. Ze houden van roddelen

Onzekere mensen hebben de drang om anderen naar beneden te halen in de hoop zich zo beter over zichzelf te voelen. Ze zijn ook makkelijk jaloers en blijven maar praten, ook al valt er niets meer te zeggen. Wanneer ze alleen zijn in het openbaar zijn ze altijd aan het bellen. Ze haten stilte en stellen alles in het werk om maar niet aan introspectie te moeten doen. Want iemand belachelijk maken is altijd makkelijker dan aan jezelf te werken.

Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20