45 miljard hackpogingen per dag: JP Morgan heeft meer techwerkers in dienst dan Amazon en Google

Samengevat. JPMorgan Chase, Amerika’s grootste bank, wordt dagelijks geconfronteerd met een verontrustend aantal van 45 miljard pogingen tot cyberinfiltratie, een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. De dynamische aard van deze bedreigingen, versterkt door de opkomst van AI, plaatst een ongekende druk op zowel banken als toezichthouders om voorop te blijven in deze continue strijd.

In het nieuws. Deze onthutsende statistieken benadrukken de groeiende uitdagingen van cyberveiligheid waarmee toonaangevende financiële instellingen te maken hebben.

  • Met een jaarlijks budget van 15 miljard dollar en een team van 62.000 technologie-experts, illustreert JPMorgan Chase de schaal waarop banken moeten opereren om zich tegen deze dreigingen te beschermen.
  • Mary Callahan Erdoes, hoofd van de vermogensbeheerafdeling van JPMorgan Chase, deelde deze cijfers tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos.
  • Ze benadrukte dat de bank meer ingenieurs in dienst heeft dan technologiegiganten zoals Google en Amazon, noodzakelijk om de steeds geavanceerdere cyberaanvallen het hoofd te bieden.

Zoom in. JPMorgan Chase’s investering in cybersecurity is exponentieel gestegen om de toenemende dreiging het hoofd te bieden.

  • Cyberaanvallen zijn niet alleen in frequentie, maar ook in complexiteit toegenomen, mede door de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
  • De toename van cyberaanvallen wordt deels toegeschreven aan Russische actoren als vergelding voor sancties na de Oekraïense invasie.

Zoom out. Financiële instellingen in de VS en Europa melden een algemene stijging in cyberaanvallen.

  • Een onderzoek van de Bank of England identificeert cyberaanvallen als het grootste systematische risico voor de financiële sector.
  • Uit een enquête van KPMG blijkt dat meer dan 70% van de bankdirecteuren cyberveiligheid als een hoofdzorg beschouwt.
Meer