2dehands.be laat u betalen met Payconiq by Bancontact

Zoekertjessite 2dehands.be heeft een overeenkomst met bankapp Payconiq by Bancontact. Gebruikers kunnen er nu rechtstreeks koopjes doen met de app.

Vanaf vandaag kan u op de populaire koopjessite 2dehands.be betalen met de Bancontact-app Payconiq. Ook online betalingen via Bancontact met de kaartlezer zijn mogelijk. Deze dienst is nu al beschikbaar voor een deel van de gebruikers en wordt in de komende dagen verder uitgerold.

‘Zo hebben gebruikers geen reden meer om zich tijdens het handelen te laten wegleiden van ons platform,’ zegt Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands in een persbericht.

Snelle bevestiging

De samenwerking heeft voordelen voor de klant en voor de verkoper. Voor de koper is het snel, de verkoper heeft dan weer snel bevestiging van betaling.

‘Vandaag is betalen in een veilige, contactloze omgeving namelijk essentieel. Dat consumenten vanaf nu kunnen betalen met de Payconiq by Bancontact-app op 2dehands, maakt het heel eenvoudig om via hun mobiele telefoon af te rekenen’,  vertelt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. 

Extra controle

De betalingen worden uitgevoerd door betaaldienstverlener Online Payment Platform. Die voeren een extra controle uit voor de betaling doorgaat. ‘Met onze dienst kunnen 2dehands-gebruikers hun betalingen snel en makkelijk onderling regelen’, zegt CEO Maurice Jongmans. ‘De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en gsm-nummer en – bij hogere bedragen – de extra controles op de identiteit, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is vanaf nu ook op 2dehands te zien.’

2dehands is een van de eerste en grootste zoekertjessites van België. Het platform heeft gemiddeld 3,2 miljoen bezoekers per maand. Het bedrijfje werd opgericht in 1999 en geldt als een van de e-commercepioniers.

Payconiq by Bancontact kondigde gisteren ook al aan dat het klantenkaarten verzamelt in de app en ook betalingen met gezichtsherkenning zal toelaten. Daarmee hengelt het bedrijfje naar de positie van een soort AliPay of WeChat in België.

2dehands is sinds vorige week in handen van de Noorse mediagroep Adevinta.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20