Payconiq by Bancontact verzamelt klantenkaarten in de app

Betaalapp Payconiq by Bancontact lanceert vandaag drie systemen die betalen met smartphone eenvoudiger moeten maken.

Zo bundelt de app binnenkort al uw klantenkaarten in de service. U kan onder de tab ‘winkels’ een QR-code scannen en vervolgens komt de klantenkaart automatisch in uw digitale portefeuille terecht. Dat moet heel wat thuisvergeten klantenkaarten doen vergeten.

Maaltijdcheques en Monizze

Daarnaast komt er ook een balanscheck voor uw maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques en zelfs sport- en cultuurcheques. Het is nu namelijk manueel bijhouden hoeveel geld er nog op die kaarten staan. Payconiq by Bancontact heeft die saldo’s samen gezet in de app.

Hetzelfde geldt voor Monizze, waar Payconiq een samenwerking mee heeft. Daarvan kan u het saldo ook bekijken, apart per type. Wat nog niet kan, is betalen met de cheques via Payconiq.

Als laatste heeft Payconiq ook de betaling zelf een upgrade gegeven. Als uw smartphone gezichtsherkenning heeft, kan u dat ook activeren in de Payconiq by Bancontact-app. Dan is een pincode ook niet meer nodig, dat was voorheen wel het geval. Ook voor vingerafdrukken geldt dat trouwens. Die functie inschakelen moet wel manueel gebeuren, via de instellingen van de app.

Payconiq?

Payconiq by Bancontact bestaat in de originele editie sinds 2015. De app werkt in de Benelux en Duitsland. In 2018 fuseerde het bedrijf met Bancontact. Het kreeg een kapitaalinjectie van 17,6 miljoen euro van de grootste aandeelhouders, toen Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Intussen werkt het systeem bij 20 banken en zowat 290.000 winkels.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20