“2023 wordt erger dan 2022 voor crypto”

In 2022 zagen de meeste cryptomunten hun waarde kelderen. 2023 zal, zo voorspellen verschillende industriebonzen, waarschijnlijk niet veel beter zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Met het faillissement van FTX verloren beleggers het vertrouwen in crypto en verkochten ze en masse hun bezittingen. Het lijden trof de hele cryptowereld: de market cap van de sector zakte met meer dan 65 procent ten opzichte van de hoogtepunten van november 2021 en de koersen van de topmunten Bitcoin en Ether daalden met meer dan 60 procent in 2022.

Het nieuws: er zijn dit jaar twee grote scenario's mogelijk, vooral in verband met FTX, volgens deskundigen die met de zakensite Business Insider spraken.

1. FTX-besmetting kan leiden tot meer faillissementen en rechtszaken

  • Fedor Muegge, een partner bij blockchain-investeringsfirma 369 Capital, vertelde aan Insider dat de industrie de implosies van FTX of Terra en Luna nog volledig moet verwerken. "We zijn nog niet eens begonnen met het ontrafelen van FTX en zijn bedrijfsnetwerk. Verd
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.