170 euro per portie: dit zijn de duurste frieten ter wereld

De beste frieten worden in België gebakken, maar de duurste in de Verenigde Staten. Alle ingrediënten van de luxeportie die in een New Yorks restaurant wordt geserveerd, van de aardappelen tot de saus en de kruiden, zijn met de grootste zorg geselecteerd. Het resultaat? Een Guinness Wereldrecord. 

Dinsdag 13 juli was het de National French Fries Day in de Verenigde Staten. Voor de gelegenheid zijn werknemers van Guinness World Records naar de Upper East Side in New York afgezakt om het nieuwe record voor de duurste frieten ter wereld uit te reiken.

Het luxe eten wordt geserveerd in Serendipity 3, een popcultuurrestaurant waar verschillende films en tv-shows zijn opgenomen. De prijswinnende portie heet “Crème de la Crème Pommes Frites”. Het prijskaartje? 200 dollar, omgerekend 170 euro.

De reden dat deze frieten zo duur zijn, is dat ze bereid zijn met ingrediënten van zeer hoge kwaliteit:

  • Chipperbeck aardappelen geblancheerd in Dom Pérignon champagne en J. LeBlanc Champagne Ardenne azijn
  • Gebakken (in drie porties) met zuiver ganzenvet van scharrelganzen uit Zuidwest-Frankrijk
  • Guérande truffelzout, handgeplukt in Guérande
  • Urbani zomertruffelolie
  • Geraspte Pecorino Tartufello di Crete Senesi, gemaakt van de melk van schapen die grazen op de kleiheuvels van Crete Senesi, in Toscane
  • Zwarte truffels uit de valleien en bossen van Volterra en San Miniato, eveneens in Toscane
  • Versnipperde zwarte zomertruffels uit Umbrië
  • Mornaysaus bereid met room van de melk van uitsluitend met gras gevoederde Jersey-koeien, zwarte truffelboter en Zwitserse raclette getruffeerd met Gruyère kaas

Serendipity 3 laat deze luxeproducten bovendien tot hun recht komen door ze op een mooie manier te presenteren. Wie de frietjes bestelt, krijgt ze namelijk op een kristallen bord van de Franse kristalproducent Baccarat. Meer nog: de hele portie is bestrooid met eetbaar 23-karaats goudpoeder.

Fijnproevers met diepe zakken weten waar ze moeten zijn tijdens hun volgende trip naar New York.

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20