Hold 10… daar is het eerste crypto-investeringsfonds

Wie wil investeren in cryptomunten maar daarbij niet enkel wil inzetten op de populaire bitcoin kan voortaan terecht bij ’s werelds allereerste cryptofonds Hold 10. Dat fonds is opgericht door Bitwise Asset Management en heeft 4 miljoen dollar opgehaald bij een aantal bekende investeerders in de fintechsector. Onder hen een aantal mensen die mee aan de wieg van PayPal stonden.

In het fonds zijn de 10 grootste crypromunten vertegenwoordigd. Het aandeel van elk daarvan wordt gewogen aan de hand van het totale bestaande munten. Op dit moment bestaat het fonds voor 60% uit  bitcoin.

Bitwise CEO Hunter Horsley hoopt op die manier meer mensen de kans te geven in crypromunten te investeren. Horsley is een voormalig product manager bij Facebook en Instagram.

Investeren in crypto’s zit in de lift

De Hold 10 index is het meest recente investeringsvehikel in de crypto-wereld. Eerder deze week hadden ook de 2 belangrijkste termijnmarkten in Chicago de handel in termijncontracten voor bitcoin geopend. Dan zijn er nog de zogenaamde ICO’s of initial coin offerings. Investeerders kunnen daar een participatie in bedrijven bekomen door tokens te kopen. Eerder dan een aandeel krijgen ze daarvoor cryptomunten in ruil. Dit jaar is zo al 3,7 miljard opgehaald, berekende CoinDesk.

Volgens Horsley genieten investeerders in Hold 10 verschillende voordelen. Hun investering wordt gediversifieerd, terwijl men ook profiteert van de koersstijgingen van de belangrijkste en meest waardevolle crypromunten. Deelnemen is niet voor iedereen: enkel wie kan bewijzen dat hij 200.000 dollar per jaar verdient of 1 miljoen dollar bezit komt in aanmerking.

De bitcoin heeft er in 2017 een indrukwekkend parcours opzitten. Wie 1000 dollar in bitcoin investeerde op 1 januari mag bij verkoop vandaag 17.000 dollar opstrijken.