‘Black Friday’ maakt van Jeff Bezos de rijkste ter wereld

Amazonbaas Jeff Bezos is na ‘Black Friday’ de rijkste mens ter wereld  met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Tijdens de jaarlijkse De baas van Amazon zag door de vele verkopen tijdens de Amerikaanse koopjesdag zijn vermogen met 2,3 miljard dollar toenemen. Zo blijft hij de rijkste mens ter wereld, vóór Bill Gates en Warren Buffett.

Het is nog maar vier maanden geleden dat Jeff Bezos voor het eerst de rijkste man ter wereld was. Toen ging wisselde hij even van plaats met Bill Gates, maar de voormalige Microsoft-baas heroverde na een halve dag zijn leidersplaats. In oktober is Bezos dan weer over Gates gegaan en ondertussen is er zelfs een serieuze kloof ontstaan tussen de twee. Het is tekenend voor het goede jaar van Amazon en dus ook van Jeff Bezos, die 17 procent van de aandelen van Amazon in handen heeft. Dit jaar zag hij zijn vermogen al met 32,6 miljard dollar toenemen. Naast CEO van Amazon is Bezos ook eigenaar van The Washington Post en het luchtvaartbedrijf Blue Origin.

Goede doelen

Een kleine kantekening bij de eerste plaats van Jeff Bezos is wel dat hij, in tegenstelling tot Bill Gates, weinig geld aan goede doelen geeft. Als Bill Gates niets had weggeven, stond hij nog altijd los bovenaan met om en bij de 150 miljard dollar. Bezos is overigens wel van plan om meer te doen met zijn geld voor goede doelen. In juli riep hij op Twitter mensen op om hem ideeën te sturen.

De rijkste mensen ter wereld op 25 november 2017 volgens Bloomberg:

  1. Jeff Bezos (Amazon) – 100 miljard dollar
  2. Bill Gates (Microsoft) – 89,1 miljard dollar
  3. Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 78,7 miljard dollar
  4. Amancio Ortega (Zara) – 75,9 miljard dollar
  5. Mark Zuckerberg (Facebook) – 75,3 miljard dollar
  6. Carlos Slim (Telmex) – 63,7 miljard dollar
  7. Bernard Arnault (Louis Vuitton) – 62,4 miljard dollar
  8. Larry Ellison (Oracle) – 54,3 miljard dollar
  9. Larry Page (Google) – 52,2 miljard dollar
  10. Sergey Brin (Google) – 50,8 miljard dollar