Glazen achterkant iPhone 8 breekt makkelijk

De eerder deze maand door Apple voorgestelde iPhones komen met een opvallende nieuwigheid: ze hebben een glazen achterkant. Dat was nodig om het toestel draadloos te kunnen opladen, maar het maakt het toestel ook veel kwetsbaarder. Apples claim dat het “het sterkste glas ooit gebruikt” is, blijkt dan ook niet helemaal te kloppen.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn nog maar sinds vorige week te verkrijgen, maar het zou ons niet verbazen als er al iemand zijn nieuwe toestel heeft laten vallen. En aangezien Apple bij de iPhone 8 en 8 Plus opnieuw gekozen voor een glazen achterkant, heb je al snel brokken.

Apple noemde het gebruikte glas het sterkste ooit, maar dat blijkt niet te kloppen. YouTuber PhoneBuff deed een valtest en al na één keer was de glazen achterkant van de iPhone volledig kapot. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook de Samsung Galaxy Note 8 de valtest niet overleefde. Volgens de YouTubers is het de Moto Z2 Force die de titel van “sterkste glas bij een smartphone” mag dragen.

Moeilijk en duur om te vervangen

Daarom ging de herstelservice iFixit na of zo’n glas makkelijk te vervangen is en dat bleek serieus tegen te vallen. Apple kiest opnieuw voor glas omdat je zo je iPhone draadloos kan opladen. De achterkant is vastgelijmd aan een metalen plaatje “met heel veel lijm” en in het midden zit een opening voor dat opladen.

Het kapotte glas er af halen zonder andere zaken te beschadigen, wordt dus moeilijk en heel duur. Je koopt dus best een hoesje voor je nieuwe iPhone 8 of 8 Plus. Al moet je dan wel zorgen dat het niet te dik is, zodat je het er niet altijd moet afhalen als je je smartphone draadloos wil opladen.

Meer