+11,3 procent: Dow Jones kent grootste stijging sinds 1933

De Amerikaanse beursindex Dow Jones sluit dinsdag met een winst van 11,3 procent, zijn beste prestatie sinds 1933. Ook de S&P 500 gaat 9,4 procent hoger, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 8,1 procent hoger klimt.

Investeerders zijn duidelijk hoopvol over een snel akkoord in het Amerikaanse Congres. Democraten en Republikeinen bakkeleien daar al een aantal dagen over een stimulusprogramma van meer dan 2.000 miljard dollar, maar een akkoord lijkt nu vlakbij.

Maandag had president Trump nog laten uitschijnen dat hij de economie sneller dan verwacht zou heropenen en dat dit zeker ‘geen maanden’ op zich zou laten wachten. Pasen lijkt nu de streefdatum, ongeacht of medische specialisten dat verstandig vinden.

In alle sectoren werden grote winsten genoteerd. Vooral de energiesector (+16,3 procent), de financiële sector (+12,8 procent) en de industrie (+12,8 procent) deden het uitstekend. Retail (+4,8 procent) was de enige sector die minder dan 5 procent vooruitgang boekte.

Aandelen die het hardst worden getroffen door de coronacrisis behoorden tot de grootste winnaars van de dag. De casino-uitbaters Wynn Resorts en MGM Resorts gingen meer dan 15 procent hoger. De luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines (+ 21 procent) en ook autoproducent General Motors (19%) kenden een gloriedag.

Ook goud (+6,3 procent), ruwe olie (4,3 procent) en de bitcoin (+6 procent) gingen hoger.

Meer