Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

+11,3 procent: Dow Jones kent grootste stijging sinds 1933

Logo Business AM
Markten

24/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

(John Nacion/STAR MAX/IPx)

De Amerikaanse beursindex Dow Jones sluit dinsdag met een winst van 11,3 procent, zijn beste prestatie sinds 1933. Ook de S&P 500 gaat 9,4 procent hoger, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 8,1 procent hoger klimt.

Investeerders zijn duidelijk hoopvol over een snel akkoord in het Amerikaanse Congres. Democraten en Republikeinen bakkeleien daar al een aantal dagen over een stimulusprogramma van meer dan 2.000 miljard dollar, maar een akkoord lijkt nu vlakbij.

Maandag had president Trump nog laten uitschijnen dat hij de economie sneller dan verwacht zou heropenen en dat dit zeker ‘geen maanden’ op zich zou laten wachten. Pasen lijkt nu de streefdatum, ongeacht of medische specialisten dat verstandig vinden.

In alle sectoren werden grote winsten genoteerd. Vooral de energiesector (+16,3 procent), de financiële sector (+12,8 procent) en de industrie (+12,8 procent) deden het uitstekend. Retail (+4,8 procent) was de enige sector die minder dan 5 procent vooruitgang boekte.

Aandelen die het hardst worden getroffen door de coronacrisis behoorden tot de grootste winnaars van de dag. De casino-uitbaters Wynn Resorts en MGM Resorts gingen meer dan 15 procent hoger. De luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines (+ 21 procent) en ook autoproducent General Motors (19%) kenden een gloriedag.

Ook goud (+6,3 procent), ruwe olie (4,3 procent) en de bitcoin (+6 procent) gingen hoger.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton